Kodin saanut: NELLY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

15.7.2013

NELLY

* n. 5-6 -vuotias

* narttu

* steriloitu

* Virossa

 

 

 

 

Historiaa:

Paikallinen poliisi ilmoitti 6.6. keskellä yötä metsästä löydetystä koirasta. Koira haettiin tarhalle ja siitä levitettiin ilmoituksia löytöpaikan lähistölle. Kukaan ei koskaan kysellyt kauniin tytön perään, joka sai nimekseen Nelly.

Säkäkorkeutta tytöllä on n. 60cm. Nellyn ruumiinrakenne ja ulkonäkö viittaavaat vahvasti belgianpaimenkoiraan (malinois). Nelly ei steriloinnin jälkeen ole tullut toimeen toisten koirien kanssa, mikä saattaa ainakin osin johtua myös stressistä, jonka tarhaympäristö energiselle ja aktiiviselle koiralle aiheuttaa. Häkissään Nelly haukkuu ja häslää, mutta lenkillä se rauhoittuu aika nopeasti.

Nelly on yli vuoden jo odottanut omaa, osaavaa ja aktiivista kotiaan tarhalla. Nelly sopisi varmasti iästään huolimatta johonkin harrastukseenkin.

 

1.8.2013

Yhdistyksemme ihmisiä vieraili Rakveren tarhalla heinäkuun lopulla. Nelly lähti lennokkaasti häkistään lenkille, mutta rauhoittui taas pian lenkin edetessä. Ihmistä kohtaan Nelly on ystävällinen ja rentoutuessaan leikkisä. Takaisin häkkiinsä se ei haluaisi mennä, mutta menee kuitenkin hienosti kun on pakko. Lisätty Nellylle kuvia!

10.9.2013

Nelly sai kodin Virosta!

 


Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: