Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: DALMA


 

DALMA

* arvioitu syntymäaika 04/2013

* narttu

* Romaniassa

* Tulossa Suomeen 20.9.2013 kotihoitoon.

 

 

 

30.07.2013

Siskokset Dalma ja Diva ovat löytyneet keskenään Bukarestin kaduilta hortoilemasta. Onneksi heidät löysi Romanialainen eläinsuojelija Sorina Rincoig ja siskokset pääsivät eläinlääkäriasema Onevetin kenneltiloihin turvaan ja saamaan hoivaa ja sosiaalistumaan.

Nuorineiti Dalma on sisaruksista hieman pienempi ja väriltään valkoinen mustilla laikuilla. Dalma on siskonsa Divan tapaan iältään nyt n. 2,5kk ja luonteeltaan tavallinen leikkisä pentu. Molemmat neidot ovat iloisia ja uteliaita, sekä katutaustastaan huolimatta hyvin reippaita. Dalma on kaunis nuori neito, joka kasvaa keskikokoiseksi arvoilta n. 20 kiloiseksi aikuisena.

Molempien siskosten kodilta toivotaan motivaatiota, halua opettaa pennulle kunnon koiraelämän perustaidot, pitkäjänteisyyttä ja sitoutuneisuutta. Pentukoira ei ole ikuisesti suloinen pentu, vaan se kasvaa ensin joskus jääräpäiseksikin junioriksi,  sitten aikuiseksi ja lopulta senioriksi. Matkalla voi olla monenmoisia pulmia ja mutkia ratkottavaksi. Yleensä koiraan sitoudutaan n. 12-15 vuodeksi. Muistathan tämän, jos harkitset pentukoiran ottoa.

09.09.2013

Dalman sisko Diva on jo varattu, mutta reipas ja sosiaalinen Dalma odottelee edelleen omaa kotiaan One Vetin eläinlääkäriaseman kenneltiloissa. Dalma on siskoksista rauhallisempi, vaikkakin hyvin vauhdikas ja energinen tapaus silti. Dalma ottaa vieraatkin ihmiset vastaan normaalin pentukoiran innostuksella ja lähtee mukaan leikkimään ja riekkumaan helposti.

Dalman perusluonne on sosiaalinen ja avoin ja neidille olisikin toiveissa normaaliaktiivinen koti lenkkeineen ja puuhasteluineen. Dalma tulee toimeen tällä hetkellä kaikkien koirien kanssa ja nuoresta iästään johtuen on varmasti helppo totuttaa myös kissoihin. Huolimatta energisyydestään Dalma osaa myös rauhoittua ihmisen läheisyyteen.

Tavatessani Dalman Romaniassa matkallani 19-24.8.13 en muista että tyttö olisi haukkunut kertaakaan, vaikka muut koirat elämää pitivätkin ympärillä. Dalma on tällä hetkellä arviolta n. 35-40 cm korkea ja paino huitelee kymmenen kilon hujakoilla. Dalma on nyt n. 5 kk ikäinen.

Dalma saapuu suomeen kotihoitoon 20.9.2013 samalla lennolla kotiin saapuvan siskonsa Divan kanssa, mutta tietysti olisi mukavampaa, että Dalmakin pääsisi suoraan omaan loppuelämän kotiinsa.

10.09.2013

Dalma on varattu.

Molemmat siskokset saapuvat uusiin koteihinsa sirutettuina, rokotettuna, loishäädettyinä, tautitestattuina ja EU-passilla varustettuina.  Huomioithan että luovutussopimuksemme sitouttaa steriloimaan pennun Suomessa 4 kk sisällä saapumisesta, jos toimenpidettä ei ole suoritettu lähtömaassa. Yhdistys osallistuu kustannuksiin 25% toimenpiteen hinnasta eläinlääkärin kuittia vastaan.

Tutustuthan sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, adoptoinnin kustannuksiin ja koiran omistajan oppaaseen ennen yhteydenottoa.

Jos olet valmis tarjoamaan Dalmalle turvallisen, motivoituneen ja sitoutuneen kodin otathan yhteyttä Johannaan.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.