Kodin saanut: MAIA LEXI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 MAIA LEXI

* n. 1,5v

* narttu

* Virossa

 

 

 

 

1.8.2013

Maia Lexi on tuotu Rakveren tarhalle omasta kodistaan allergian vuoksi. Tällä hetkellä Maia Lexi on todella hämmentynyt ja hieman peloissaan koska tarhaelämä on tälle neidille täysin uutta.

Maia Lexissä on todennäköisesti jotain isoa ja vahvaluonteista rotua, josta syystä Maia Lexi luovutetaan vain kokeneeseen kotiin. Ihmisille Maia on todella kiltti ja avoin. Uroksien kanssa tulee hyvin toimeen. Paras asumismuoto Maialle varmasti olisi omakotitalo mutta sopivan ja sitoutuneen kodin löytyessä myös muita asumismuotoja voidaan harkita. Maialla voisi olla myös reipas poikakaveri uudessa kodissa odottamassa, lajitoverin seura varmasti auttaisi tätä tyttöä rohkaistumaan uusissa tilanteissa.

Maia on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, painoa tällä tytöllä on noin 35-40kg ja korkeuttakin löytyy noin 60cm. Maia Lexin oikea takajalka on hieman lihasköyhä, liekö joskus saanut jonkun tällin jalkaansa ja joutunut säästelemään sitä. Maia kuitenkin tällä hetkellä kävelee ja liikkuu hyvin, eikä vaikuta että jalka mitenkään vaivaisi Maiaa. Tulevan kodin täytyy kuitenkin varautua siihen että jalka alkaa joskus vaivaamaan ja sitoutua tarpeen tullen hoitamaan jalkaa esim. fysioterapialla.

Maia vetää jonkun verran hihnassa, varsinkin nyt kun kaikki on uutta ja jännittävää. Autoilusta Maia tykkää ja siksi taisikin vetää hirveätä kyytiä autoille päin. Hihnakäytökseen tulevan kodin täytyy panostaa kun on kyse näin isosta koirasta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.
10.9.2013
Maia Lexi sai kodin Virosta.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: