Päivitetty 19.09.2018

Enkelikoira: NERA


NERA

* n. 2v (synt. arviolta 2/2012)

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

25.2.2014
Nera asuu tällä hetkellä Romaniassa eläinsuojelija Anda Murgun luona. Nera on päätynyt Andan hoiviin, löydyttyään läheisen luostarin takaa metsästä eräänä Joulukuisena päivänä. Andan ystävä oli huomannut tämän pienen neidin sattumalta ja toimittanut sen suojaan Andan tarhalle. Tämä oli onnenpotku Neralle, sillä pienikokoisena narttukoirana se tuskin olisi pärjännyt omillaan kovin kauaa.

Nera on pienehkö neiti ja painaa vain 6-7kg ja korkeutta sillä on n.35cm.

Nera on erittäin ystävällinen ja todella ihmisrakas koira. Luonteeltaan se on reipas, avoin ja leikkisä. Nera on myös äärettömän sosiaalinen ja tuleekin loistavasti juttuun kaikkien koirien kanssa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Se viettää aikaansa mieluusti leikkien muiden koirien kanssa, mutta ihmisten saavuttua paikalle hakeutuu neiti välittömästi hakemaan osansa huomiosta ja rapsutuksista. Nera on suhteellisen hiljainen koira, joten sen tuleva koti voisi sijaita myös kerrostalossa. Nera myös viihtyy kotioloissa todella mielellään ja jäisikin sinne mieluusti pysyvästi eikä palaisi tarhalle kun tarjolla olisi kodin lämpö ja paikka sohvan nurkassa. Andan mukaan Nera on mitä mainioin kotikoira ja uskookin tytön sisätiloissa nähdyn käytöksen perusteella, että neidillä on koti ollut josta se on syystä tai toisesta hylätty.

Vaikka Neralla taustallaan todennäköisesti kotikoiran perus opit onkin, on tulevan kodin syytä varautua opettamaan neidille kaikki alusta alkaen uudelleen. Tarhalla elonsa aikana siltä varmasti sisäsiisteys ja remmikävely sekä muut normaali kotikoiran tavat osittain unohtuvat, mutta fiksuna tyttönä se varmasti pienellä ohjauksella nopeasti muistaa nämä kotiin päästyään.

Neran avoimen luonteen vuoksi se sopeutuu varmasti monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa on tarjolla tarpeeksi liikuntaa sekä sopivassa suhteessa rajoja ja rakkautta. Kodin tulee olla myös ehdottoman sitoutunut neitiin sen loppuelämäksi, jottei se joudu enää koskaan omien ihmistensä hylkäämäksi. Vastalahjaksi tästä Nera tulee antamaan koko pienen tytön täydeltä rakkautta, iloa ja mukavia yhteisiä hetkiä omistajilleen. Huomioithan, että mitään koiraa ei tule ottaa hetken mielijohteesta, vaan päätöksen tulee olla tarkkaan harkittu ja koiran tulee mahtua elämääsi mahdollisesti seuraavat 10-15 vuotta.

4.3.2014

Nera on varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomeen.

29.3.2014
Nera saapui Suomeen uuteen kotiinsa, onnea yhteiselle taipaleelle.

19.9.2018

Tuli aika raskaiden päätösten, saattaa sut huomaan enkelten. Nyt saat juosta seuraten heitä, ei kipu enää elämääsi peitä. Suru on suuri lohduton! Mut tiedän sun hyvä nyt olla on!
– Mervi
Nera on siirtynyt enkelikoiraksi pitkän sairastelun jälkeen 10.9.2018. Kiitos Merville Neran elämän onnellisimmista ja rakastetuista vuosista.
—————————————————–

 

Nera tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna.

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

 

Varausta hoiti Tanja.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.