Päivitetty 14.06.2022

Kodin saanut koira: NINA


Kaunis Pikku-Nina pentuna

Kaunis Pikku-Nina pentuna

 

 

 

 

NINA

* syntynyt 21.5.2009

* narttu

* steriloitu

* Suomessa

 

 

 

Perustiedot ja tausta

13.6.2022

Kodittomien koirien määrä Romaniassa on valtava ongelma, ja ainoaksi tehokkaaksi keinoksi taistelussa sen pienentämiseksi on todettu koirien kastroinnit/steriloinnit. Tätä arvokasta työtä oli Onevetin Dr. Adina tekemässä 3.2. Targovistessa, kun hän löysi kadulta pienen Ninan. Tytön onneksi se pääsi tuolloin matkaamaan Dr. Adinan mukana takaisin Onevetin hoitolaan, jossa Nina tällä hetkellä asustaa odotellen sitä ihkaoikeaa loppuelämän kotia.

Nina tulee hyvin toimeen hoitolan muiden koirien kanssa, vaikkakin ujoa tyttöä hieman muut koirat jännittävät. Ulkona vapaana ollessaan Nina kuitenkin on reippaampi, joten varsinaisesti arasta koirasta ei tässä tapauksessa voida puhua. Ihmisiä kohtaan Nina on kiltti ja ystävällinen.

Alla video Ninasta ja sen kavereista Onevetin hoitolassa. Nina on videolla innokas ja iloinen tervehtijä, jolle Kulkureiden Taija juttelee aivan videon alussa.

Painoa piskuisella Ninalla on noin 5-6 kg ja säkäkorkeutta 30-35 cm. Ninalle haetaan kotia joko aikuisperheestä tai perheestä, jonka lapset ovat jo vähintään kouluikäisiä. Pienten lasten perheeseen Ninaa ei tulla luovuttamaan.

Tulevalta kodilta tullaan vaatimaan aikaa ja kärsivällisyyttä opettaa pikkuneidille kaikki tarvittavat kotikoiran taidot.

26.5.2014 Nina varattiin Omaan Kotiin Suomeen, jonne tyttö lensi sunnuntaina 1.6.2014

Ninan kaveriksi adoptoitiin Pufy-koira pienimuotoisesti toimivan rescueyhdistyksestä vuonna 2018. Ninan ja Pufyn omistaja valitettavasti menehtyi ja kaverukset päätyivät etsimään uutta kotia.

Kulkurit oli yhteydessä Pufyn tuoneeseen tahoon ja sovittiin, että Pufy voi siirtyä Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään yhteistä kotia Ninan kanssa. Kulkurien aktiivit kävivät tapaamassa Ninaa ja Pufya, jotta niiden tiedot saatiin ajan tasalle.

Nina on pieni musta koira, sukupuoleltaan narttu. Ninalla on ylipainoa, silmät hieman rähmivät ja hän yskii. Nina käy kerran kuukaudessa kipupiikillä eläinlääkärissä hoitamassa vanhuuden vaivojaan. Kipulääkityksen lisäksi Ninalla on sydänlääkitys.  Kipupiikit aloitettiin, koska Nina aiemmin ulisi, kun hänet nosti syliin. Ninalla on nivelrikkoa. Ninan hampaat ovat puhtaat vastikään putsattu.  Hän liikkuu kuitenkin hyvin pihalla, eikä selvää kipua ole nähtävissä.

Nina ei tule toimeen kissojen kanssa, ja hänellä esiintyy hieman resurssien vahtimista muiden koirien kohdalla. Nina on tullut hyvin toimeen hoitajan oman, isomman koiran kanssa ainakin ulkona. Lapsiin suhtautumisesta ei ole tietoa. Kulkurien aktiiveja Nina tuli moikkaamaan ulkona reippaasti ja antoi rapsuttaa, koskea sekä käsitellä. Antoi myös katsoa hampaat hienosti. Nina nautti selvästi  ihmisen huomiosta ja kosketuksesta! Ei syönyt herkkuja kädestä eikä maasta. Syö, juo, nukkuu jne. normaalisti. Nykyinen hoitaja ei ole kokeillut leikata Ninan kynsiä, mutta on harjannut. Nina antoi harjata hetken ja lähti sitten pois. Ninalla on päällään punkkipanta ja hoitajan mukaan Ninalle saa pannan sekä valjaat päälle, mutta se karkaa molemmista. Nina on sisäsiisti.

Nina on kuitenkin tottunut matkustamaan autossa vapaana penkeillä, ja hän on käynyt myös veneilemässä entisen omistajansa kanssa matkustaen pienessä repussa. Hän on tottunut myös veneilemään ja käyttämään pelastusliivejä. Ninalla ei tiettävästi ole eroahdistusta, eikä tuhoa paikkoja. Saattaa mahdollisesti hieman haukkua yksin ollessaan, mutta tästäkään ei ole tarkkaa tietoa.

Lähtökohtaisesti molemmille koirille etsitään yhteistä kotia.  Tulevassa kodissa ei voi olla kissoja tai pieniä lapsia, ja kodin tulee olla koirakokenut eli ei ensimmäisiksi koiriksi. Kodissa olisi mahdollisesti hyvä olla jo ennestään nuorempi ja reippaampi koirakaveri Pufyn tulevaisuutta ajatellen. Pufy ja Nina eivät kuitenkaan pyöri toistensa ympärillä eikä Pufy hae tukea Ninalta.

13.6.2022 

Nina ja Pufy siirtyivät omistajan menehtymisen jälkeen lähipiiriin hoitoon odottelemaan kodin löytymistä. Koirien onneksi kävikin niin, että väliaikainen hoitopaikka muuttuikin pysyvästi ja Nina ja Pufy saavat yhdessä jäädä asumaan tuttuun paikkaan. Onnea elämäänne, pikkuiset!

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Nina luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna sekä sisä- ja ulkoloishäädettynä. Lisäksi Nina on mikrosirutettu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ninan yhteyshenkilö on Maiju Lanki 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.