Päivitetty 14.06.2022

Kodin saanut koira: PUFY


Syntymäaika: 29.06.2018
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.6.2022

Pufyn matka alkaa Romanialaiselta tarhalta, mistä se on päätynyt pienimuotoisesti toimivan Nobody dogs -rescueyhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Pufy adoptoitiinkin Suomeen Kulkurien kautta adoptoidun Nina-koiran kaveriksi vuonna 2018. Ninan ja Pufyn omistaja valitettavasti menehtyi ja kaverukset päätyivät etsimään uutta kotia.

Kulkurit oli yhteydessä Pufyn tuoneeseen tahoon ja sovittiin, että Pufy voi siirtyä Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään yhteistä kotia Ninan kanssa. Kulkurien aktiivit kävivät tapaamassa Ninaa ja Pufya, jotta niiden tiedot saatiin ajan tasalle. Pufy on 29.06.2018 syntynyt pieni kastroitu uroskoira. Ninan tavoin myös Pufy on ylipainoinen, ja hänellä on hännän alapuolella jonkinlainen patti, jonka Pufyn trimmaaja on epäillyt olevan kasvain. Patti tutkittiin eläinlääkärissä, ja todettiin todennäköisesti harmittomaksi luomikasvaimeksi, jota tässä vaiheessa vain seuraillaan. Muuten Pufy on ilmeisesti perusterve.

Pufy alistuu usein Ninalle resurssitilanteissa. Hän tulee hyvin toimeen kissojen kanssa sekä hoitajan oman, isomman koiran kanssa. Pufy on arka vieraita ihmisiä kohtaan, eikä tullut pihalla katsomaan Kulkurien aktiiveja, vaan se haukkui vieraille pitkään etäämmältä, ja kun hän rauhoittui noin 20 min päästä, hän vetäytyi terassilla olevaan koppiin piiloon. Trimmaajalla Pufy on kuitenkin käynyt, jossa hän on ilmeisesti pärjännyt ihan hyvin ja antanut käsitellä. Pufy alistuu kaikenlaisissa käsittelytilanteissa. Hoitajan kutsusta hän tulee paikalle ja pyörii kyllä hoitajan lähellä, mutta hoitaja ei osaa sanoa antaako Pufy esim. leikata kynnet tai harjata.

Pufy ei leiki Ninan kanssa, mutta leikkii kyllä yksinään. Vieraan heilutellessa Pufyn lempilelua uskalsi Pufy hieman heiluttaa häntäänsä ja tulla katsomaan lähemmäs heitettyä lelua. Hän kuitenkin säikähti kameraa ja köpötteli takaisin sisälle. Vaikka Pufy säikkyy ihmisiä, on hän selkeästi utelias ja tarkkailee tilannetta sopivan välimatkan päästä.

Pufylle ilmeisesti saa valjaat ja pannan päälle, mutta kuten Ninakin, hän karkaa niistä. Pufy on kuitenkin tottunut matkustamaan autossa vapaana penkeillä. Pufylla ei tiedettävästi ole eroahdistusta, eikä tuhoa paikkoja. Saattaa mahdollisesti hieman haukkua yksin ollessaan, mutta tästäkään ei ole tarkkaa tietoa. Ulkona Pufy haukkuu jonkin verran ihmisille. Pufy on sisäsiisti.

Pufylla on oma juomakuppi, eikä hän kuulemma suostu juomaan mistään muusta kupista. Molemmat koirat syövät nappuja ja lihaa. Molemmilla saattaa olla hieman saalisviettiä, enemmän ehkä Pufylla, joka ainakin jahtaa kärpäsiä ja pihalla pieniä eläimiä.

Sekä Pufylle että Ninalle etsitään vain yhteistä kotia. Tulevassa kodissa ei voi olla kissoja tai lapsia, ja kodin tulee olla koirakokenut, eli koiria ei luovuteta ensimmäisiksi koiriksi. Kodissa olisi mahdollisesti hyvä olla jo ennestään nuorempi ja reippaampi koirakaveri Pufyn tulevaisuutta ajatellen. Pufy ja Nina eivät kuitenkaan pyöri toistensa ympärillä eikä Pufy hae tukea Ninalta.

13.6.2021

Nina ja Pufy siirtyivät omistajan menehtymisen jälkeen lähipiiriin hoitoon odottelemaan kodin löytymistä. Koirien onneksi kävikin niin, että väliaikainen hoitopaikka muuttuikin pysyvästi ja Nina ja Pufy saavat yhdessä jäädä asumaan tuttuun paikkaan. Onnea elämäänne, pikkuiset!

—————————————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Pufy luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna sekä sisä- ja ulkoloishäädettynä. Lisäksi Pufy on mikrosirutettu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pufyn yhteyshenkilö on Maiju Lanki 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.