Päivitetty 13.06.2022

Enkelikoira: MAURI


Syntymäaika: n. 2008
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori de Vede)
kastroitu

25.10.2016

Syksy on saapunut Romaniaankin paahtavan kuuman, pitkän kesän jälkeen. Lokakuun 18. päivä Rosiorin kunnallisella tarhalla vieraillessamme oli vielä aurinkoista, vaikka ilmassa tuntui jo saapuva talvi kylmänä tuulena. En voinut olla ajattelematta saapuvaa kylmää jaksoa ja sitä, miten kaikki nuo kauniissa syys-säässä iloisena pomppivat ja huomiota odottavat koirat tulisivat pärjäämään jälleen kerran. Onneksi ne itse eivät osaa murehtia tulevaa, vaan yksi koiran elämän hienoimmista ominaisuuksista on kyky keskittyä käsillä olevaan hetkeen. Ja sen ne tekivät, ne riemuitsivat pienestä hetkestä ja herkkupaloista, mitä meillä oli antaa.

Haukkukuoron ja huitovien tassujen keskellä yhden koirankopin kulman takaa meitä katseli pörröinen koiran naama. Se ei riehunut eikä haukkunut, se ikään kuin huojui paikallaan. Siitä huokui jo kauas lempeys ja vanhemman koiran arvokkuus, vaikka sen kunto oli kaikkea muuta kuin arvokas. Sen pää oli painuksissa, korvat tulehtuneet ja iho paistoi olemattoman turkin läpi. Se oli ikään kuin turtunut tähän maailmaan, mutta siitä huolimatta se jaksoi olla ystävällinen ja tervehtiä meitä tyynesti. Saimme kuulla, että suurehko uros oli tuotu rankkurien toimesta tarhalle vasta viikkoa aiemmin, eikä sen taustoista tiedetty mitään.
Taustoilla ei niin väliä ollutkaan, sillä sain heti koiran nähtyäni vahvan tunteen siitä, mikä se tulevaisuus voisi olla. Aavistelin, että Suomessa on ehkäpä eräs koti, eräs ihminen, kenen luokse tämä koira kuuluu…

Silloin tällöin asiat menevät niin kuin niiden kuuluu mennä. Kun ihminen on tarpeeksi vahva luottaakseen vaistoonsa ja avaamaan sydämensä uudelle suurelle koirapersoonalle…. Silloin voi käydä niin, että tuntematon, hylätty koira kunnallisella tarhalla saa nimen Mauri ja se toivotetaan tervetulleeksi kotiin.

Onnea Mauri, elämäsi paras aika on edessäpäin <3

Mauri on varattu Suomeen.

 

26.11.2016

Mauri saapui tänään kotiin <3

13.6.2022

Mauri sai elää onnellista koiranelämää hyvin rakastettuna perheenjäsenenä kuuden ja puolen vuoden ajan, kunnes vanhuus lopulta vei hänet toukokuussa 2022. Maurin vastustamatonta lempeyttä ja pörröistä olemusta jäivät kaipaamaan monet, ennenkaikkea Maurin oma perhe. Lämmin osanottomme suruun ja kiitos Maurin elämän parhaiden vuosien mahdollistamisesta <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

 

Mauri saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mauri on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.