Enkelikoira: AFI

Syntymäaika: 2009-2011
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
29.8.2021

One Rescue Associationin tarha Cosobassa, puolen tunnin matkan päässä Bukarestista, on Kulkurien pitkäaikainen ja vakituinen yhteistyötarha, jota ylläpitää eläinlääkäri Adina Vladut. Adina on tehnyt väsymätöntä eläinsuojelutyötä eläinlääkärin ammattinsa ohessa yli 20 vuotta ja useat sadat Kulkurien kautta vuosien aikana adoptoidut koirat ovat saaneet elämässään mahdollisuuden Adinan ansiosta. OR:n tarha on suurin yhteistyötarhamme. Siellä majoittuu jatkuvasti noin 350-400 koditonta koiraa, joista pentuja on yleensä yli 150.

Afi on yksi niistä lukemattomista koirista, joille Adina on avannut tarhansa ovet. Afin löysin tarhan lähettyviltä harhailemasta yksi Adinan työntekijöistä. On todennäköistä että ihmisrakas Afi on ollut ennen omistettu koira, mutta siitä on vanhuuden myötä haluttu eroon. Varmuutta menneisyydestä ei tietenkään ole, mutta jollain lailla Afin on täytynyt olla ihmisten kanssa tekemisissä koska se on niin sosiaalinen ihmisten suhteen. Afi sai nimensä islannin kielestä, Afi tarkoittaa isoisää.

Nyt Afi asuttaa yhtä tarhan häkeistä yhdessä kahden vanhan narttukoiran kanssa. Afi on porukan pahnanpohjimmainen, nartut komentavat sitä ja Afi myöntyy siihen. Afista sanotaan, että papparainen ei taida oikein hahmottaa omaa ikäänsä, se on sellainen reipas höpsö, joka innostuu saadessaan ihania ihmisvieraita häkkiinsä niin, että vanhoja luita ei paljoa pakota. Afi ei oikein osaa päättää ovatko vieraiden mukanaan tuomat herkut vai itse ihmiset ihanampia. Herkkujen perässä se yrittää kaikin keinoin kiivetä korkean kopin päälle, mutta se on vanhan koiran fysiikalta hieman liikaa vaadittu.

Afissa virtaa varmasti saksanpaimenkoiraa ja paimenmaisen aktiivinen, avoin ja utelias Afi onkin. Afia kuvaillaan myös mutkattomaksi ja ystävälliseksi ja tasapainoiseksi koiraksi. Kotioloissa Afi varmastikin tulisi alkustressin jälkeen hieman leppoisemmaksi ja rentoutuminen hyvin stressaavien tarhaolojen jälkeen alkaisi maistua vanhukselle.

Afi on arviolta 10-12 vuotias kastroitu uros. Kokoa sillä on noin 50 cm ja pulleutta keskivartalosta saisi hieman tiputtaa. Silmät Afilla ovat vanhan koiran, niissä on todennäköisesti kaihia, mutta Afi kyllä näkee kohtuullisesti. Luonnollisesti on selvää, että Afilla saattaa olla monenlaista muutakin piilevää vaivaa, kuten nivelrikkoa tai muuta vanhuuden kulumaa ja tulevan kodin tuleekin olla valmis tekemään parhaansa Afin kivuttoman ja hyvälaatuisen loppuelämän eteen. Afi tulee varmasti tarvitsemaan myös esimerkiksi hammashoitoa.

Afi etsii kotia, jossa on jo hieman kokemusta koirista ennestään ja ymmärrystä seniorikoiran tarpeita kohtaan. Kodissa voi olla narttukoira ennestään tai sitten Afi voisi olla ainoa koira. Toisen uroksen kaveriksi emme sitä luovuta. Afin koti voisi sijaita omakoti- tai rivitalossa mieluiten, mutta kerrostaloakaan emme sulje pois.

Afi arvostaisi loppuelämänsä kodissa varmasti letkeitä kävelylenkkejä, hyvää ravintoa, vanhan ja paljon kokeneen kehonsa huoltoa ja ikiomia ihania ihmisiä. Rutiinien tuomaa turvaa, lempeitä sääntöjä ja loputtomasti rakkautta. Niin ja pehmeää petiä. Sellaista Afilla tuskin on koskaan ollut. Vieläköhän se voisi saada sellaisen?

Päivitykset

27.5.2022
Kultainen pappa Afi sai nauttia päivälleen puolen vuoden ajan kotikoiran elämästä ja rakastettuna olemisesta, kunnes vanhuuden vaivat veivät hänet. Lämmin kiitoksemme ja syvä osanottomme Afin omistajalle suruun <3

29.11.2021
Afi-pappa pääsi omaan kotiin ja pehmeille pedeille 27.11.2021.

8.9.2021
Onnekas Afi on varattu omaan kotiin Suomeen.

29.8.2021
Tapasimme hurmaavan pappa Afin 24.8.2021 Romanian matkallamme. Afista ei uskoisi sillä olevan seniorin verran vuosia mittarissa, sen verran pirteä pappakoira hän on. Afi heittäytyi suoraan vieraiden ihmisten syliin ja rapsutukset ja huomio olivat siitä kerrassaan ihania! Afi innostui vieraan saamisesta niin että heitti vallan leikiksikin, kuten tuoreelta videolta voi nähdä. Afin häkkikaveri, mummu Esme on varattu omaan kotiin. Nyt toivotaan yhtä hyvää tuuria Afillekin!

10.8.2021
Afi aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Afi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Afi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Salla Honkapää

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: