Päivitetty 14.11.2017

Kodin saanut koira: BIBI (B- team) (nyk. Sola)


Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

15.7.2015
Romanian kodittomien koiranpentujen määrä kasvoi kuudella, kun B- teamin Bibi, BoraBitiBooBerry ja Biri näkivät päivänvalon. Glinassa, romanialaisessa kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle yhteensä kaksitoista pentua eri pentueista ja niin B- team päätyi Glinan tarhalle. Tarina ei kerro, kuinka pennut miehelle olivat päätyneet. Glinan tarhaa ylläpitää Asociata A Doua Sansa, joka on Kulkurien toinen pääyhteistyökumppaneista Romaniassa.

Bibi on iloinen ja leikkisä pentu. Kun se pääsee vieraan ihmisen syliin, sitä jännittää aika lailla, mutta sen häntä jatkaa kuitenkin heilumistaan. Bibi on energinen pentu, jolla on kodilleen paljon annettavaa.

Bibi on kooltaan noin 50-55 senttiä ja 20 kiloa.

23.9.2015
Sisarensa Boran tavoin Bibi on kasvanut ja saanut lisää rohkeutta. B- teamin pennuista Bibi ja Bora ovat rohkeimmat. Ne tulevat suoraan ihmisen luokse ja reippaasti hakevat huomiota. Niiden sosiaalistaminen on luonnollisesti jäänyt vähäiseksi, sillä tarhalla ne näkevät ainoastaan muutaman ihmisen, eivätkä ne pääse säännöllisesti pois häkistään. Perusluonteensa ansiosta niistä kuitenkin saanee ajan, kärsivällisyyden ja sitoutuneisuuden avulla hienoja lemmikkejä.

9.12.2015
Marraskuun alussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja vierailullaan Glinan tarhalle he tapasivat myös rohkean ja reippaan Bibin. Bibi asuttaa häkkiään tällä hetkellä monen samanikäisen pennun kanssa ja pentujen aikuistuessa ja aktiviteettien puutteessa alkaa kierrokset välillä nousemaan liiankin korkealle, jolloin yhteenottojen määrä ja riski kasvaa. Olisikin hyvä, että reipas Bibi pääsisi pian kotiin, jossa olisi paljon rakkautta, mutta myös rajoja.

24.12.2015
Lisätty kuvia marraskuulta.

29.1.2016
Bibi asuttaa edelleen Glinan tarhaa monien muiden samanikäisten pentujen tavoin, mutta koska pentuja on nyt hajautettu muihin häkkeihin, on Bibinkinb tilanne tällä hetkellä jonkun verran parempi. Rauhallinen se ei kuitenkaan vielä ole, sillä nuori ja aktiivinen koira tarvitsee paljon enemmän toimintaympäristöä kuin muutama mutainen neliö, jossa ei virikkeitä ole. Bibi on sydämellinen ja hyväntuulinen tyttö, jolla on upea brindleturkki ja josta saa aivan varmasti upean kumppanin paitsi aktiviteetteihin, myös kainaloon.

23.2.2016
Päivät kuluvat ja herttainen Bibi kasvaa. Se siirtyy nyt etsimään kotia aikuisten koirien kategoriasta käsin. Toivottavasti sitä onnistaa pian ja se pääsee omaan kotiinsa Suomeen.

19.5.2016
Toukokuun 5. oli Bibille juhlapäivä: se sai vieraita Suomesta ja rapsutuksia! Vieraat kertovat Bibin olevan todella ihmisrakas ja huomionkipeä koira, jonka on pakko päästä ihmisen syliin. Todella Se osaa rauhoittua, kun pääsee hoivattavaksi, muuten se innoissaan vähän höseltää ympärillä. Bibi on todella kiltti ja ystävällinen tyttö, joka pussailee minkä ehtii. Tasapainoisen oloinen kaunis tyttö, joka tulee edelleen hienosti toimeen kolmen muun koiran kanssa, joista kaksi on narttuja.

Lisätty kuvia sydämellisestä tytöstä.

8.7.2016
Bibi sai mieluisia vieraita, kun aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja Glinan tarhalle. Bibi on onnistunut säilyttämään hoikan vartensa, vaikka se saakin vain hyvin vähän liikuntaa pienessä tarhassaan, jota se asuttaa Aran ja veljensä Berryn kanssa. Vaikka Bibi onkin ollut varsin suhteellisen vähän ihmisten kanssa tekemisissä, se antaa hienosti katsoa korvat ja hampaat (joissa on ripaus hammaskiveä) ja rauhoittuu käsittelyyn ja rapsutuksiin. Bibi on sosiaalinen ja iloinen koira, joka hukkuu herkästi samankaltaistensa joukkoon, mutta jonka kultainen ja kiltti luonne ansaitsisivat päästä jo omaan kotiin.

Lisätty pari kuvaa.

17.11.2016
Saadessaan vieraita Bibi tulee luokse ja hellästi kietoo tassunsa rapsuttavan käden ympäri ja pitää kiinni pehmeästi kuin toivoen, että jollei liiku, ihminen ei lähde pois. Se painautuu mahdollisimman lähelle ihmistä ja vain nauttii. Sisarustensa Berryn ja Boran tavoin Bibi on kasvanut aikuiseksi ja pentuajan riekkumiset ovat taaksejäänyttä elämää. Bibi ei ole koskaan saanut kokea elämää Glinan tarhan ulkopuolella, joten tälle kaunottarelle soisi oman kodin mahdollisimman pian.

Lisätty marraskuinen video sekä muutama kuva.

20.3.2016
Aktiivimme tapasivat Bibin maaliskuun reissullaan Romaniaan ja Glinan tarhalle. He kertovat Bibin olevan edelleen samanlainen täydellinen tyttö. Se on rohkea, sosiaalinen, tasapainoinen ja reipas eikä se hauku juuri lainkaan. Bibi tulee heti luottavaisesti vieraiden lähelle ja on onnellinen, kun saa edes hetken huomiota. Se eii pyydä huomiota vaatimalla tai rynnistämällä, vaan ainoastaan parkkeeraa lähelle ja odottaa kohteliaasti omaa vuoroaan. Bibi on mielettömän kultainen ja helpon oloinen koira, joka sopisi monenlaiseen kotiin. Se on odottanut ihan liian kauan tarhalla, eikä siinä ole pienintäkään vikaa.

Lisätty kuvia.

11.5.2017

Bibin elämä muuttui tänään, vaikkei se ihan vielä sitä itse tiedä. Bibi on vihdoin varattu omaan kotiin Suomeen. Bibi saa kodin lisäksi uuden nimen, ja jatkossa kaunotar tullaan tuntemaan nimellä Sola.

10.6.2017

Sola saapui tänään omaan kotiin <3


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bibi saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bibi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bibin yhteyshenkilö: Salla Honkapää

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.