Kodin saanut koira: BOO (B- team) (nyk. Allu)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Allu kotona 28.11.2015

Allu kotona 28.11.2015

BOO

* uros

* arvioitu syntymäaika 2/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

15.7.2015
Romanian kodittomien koiranpentujen määrä kasvoi kuudella, kun B- teamin Boo, BerryBitiBiriBibi ja Bora näkivät päivänvalon. Glinassa, romanialaisessa kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle yhteensä kaksitoista pentua eri pentueista ja niin B- team päätyi Glinan tarhalle. Tarina ei kerro, kuinka pennut miehelle olivat päätyneet. Glinan tarhaa ylläpitää Asociata A Doua Sansa, joka on Kulkurien toinen pääyhteistyökumppaneista Romaniassa.

Boo nauttii tutun ihmisen antamasta huomiosta. Uuden ihmisen tapaaminen jännittää siinä määrin, että tavatessaan aktiivimme ja joutuessaan uuden ihmisen syliin ensimmäistä kertaa se pissasi alleen jännityksestä. Kun se pääsi sylistä, se ei kuitenkaan lähtenyt hädissään karkuun, vaan jäi lähelle ja jopa pyysi lisää huomiota.

23.9.2015
Syyskuussa aktiivimme suuntasivat jälleen kulkunsa Romaniaan ja Glinan tarhalle, jossa he tapasivat tarhalla vielä olevat viisi B- teamin jäsentä. Pojat Boo ja Berry lähestyvät vierasta uteliaasti ja rauhallisesti. Vaikka ujous hiukan niitä rajoittikin, ovat ne kuitenkin aivan pentuiästä rohkaistuneet ja hakeutuvat oma- aloitteisesti ihmisen seuraan. Pojat ovat komistuneet kovasti ja onkin vaikea ymmärtää, miksi mustan koiran on yleisesti vaikea saada kotia. Boo ja Berry ovat upeita koiria, joista tulee varmasti hienoja perheenjäseniä.

16.10.2015
Vähänpä tiesi Boo tänä aamuna herätessään, että illalla sille olisi tiedossa koti Suomesta. Mustana koirana sen kodinsaantimahdollisuudet eivät olleet kovin kummoisia, vaikkakin Boo sisältä on täyttä kultaa. Siksi Boon varauksesta onkin helppo iloita erityisen paljon.

21.11.2015
Tänään iltapäivällä Boosta tuli suomalainen lemmikki ja perheenjäsen. Onnea matkaan, Boo ja perhe.

29.11.2015
Boo, joka tunnetaan nykyisin nimellä Allu, on nyt ollut viikon verran omassa kodissaan Suomessa. Saimme ihania terveisiä kodilta:Kiitoksia vielä kerran, sinun ansiosta valittiin näin hieno koira meillä menee tosi hyvin. Lasten kavereita jo käynyt ja hienosti ottaa lapset vastaan. Aikuisille pitää vähän murista ja pelätä. Ulkoilu on vähän pelottavaa vielä, mutta mies saanut tehtyä yöllä 45 min lenkin ja tänään tehnyt kakat lenkillä. Hienosti näyttää kun on pissa tai kakka hätä, mutta vielä tekee takapihalle. Hiukan on näyttänyt jo leikkisää puoltakin. Ihana ja fiksu koira”.
Kiitos kodille, että avasitte Allulle ovenne ja sydämenne. Lisätty pari kuvaa kotoa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Boo tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Boo saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Boo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: