Kodin saanut koira: BERRY (B- team)

Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

15.7.2015
Romanian kodittomien koiranpentujen määrä kasvoi kuudella, kun B- teamin Berry, Biti, Boo, Biri, Bibi ja Bora näkivät päivänvalon. Glinassa, romanialaisessa kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle yhteensä kaksitoista pentua eri pentueista ja niin B- team päätyi Glinan tarhalle. Tarina ei kerro, kuinka pennut miehelle olivat päätyneet. Glinan tarhaa ylläpitää Asociata A Doua Sansa, joka on Kulkurien toinen pääyhteistyökumppaneista Romaniassa.

Berry nauttii tutun ihmisen antamasta huomiosta. Uuden ihmisen tapaaminen jännittää siinä määrin, että tavatessaan aktiivimme ja joutuessaan uuden ihmisen syliin ensimmäistä kertaa se pissasi alleen jännityksestä. Kun se pääsi sylistä, se ei kuitenkaan lähtenyt hädissään karkuun, vaan jäi lähelle ja jopa pyysi lisää huomiota.

Berry on kooltaan noin 55 senttiä ja max 25 kiloa.

23.9.2015
Syyskuussa aktiivimme suuntasivat jälleen kulkunsa Romaniaan ja Glinan tarhalle, jossa he tapasivat tarhalla vielä olevat viisi B- teamin jäsentä. Pojat Berry ja Boo lähestyvät vierasta uteliaasti ja rauhallisesti. Vaikka ujous hiukan niitä rajoittikin, ovat ne kuitenkin aivan pentuiästä rohkaistuneet ja hakeutuvat oma- aloitteisesti ihmisen seuraan. Pojat ovat komistuneet kovasti ja onkin vaikea ymmärtää, miksi mustan koiran on yleisesti vaikea saada kotia. Berry ja Boo ovat upeita koiria, joista tulee varmasti hienoja perheenjäseniä.

9.12.2015
Berryn mustaturkkiset veljet ovat molemmat jo saaneet kodin Suomesta, mutta Berry odottelee edelleen Glinan tarhalla, että sen omistaja löytää sen. Aktiivimme tapasivat reippaan ja eloisan Berryn ja kertovat, että siitä saa oivan kumppanin, joka tarvitsee rakkauden lisäksi rajoja ja johdonmukaisuutta. Ehkäpä Berryn koti piankin löytää sen ja se pääsee kotiin.

24.12.2015
Lisätty Berrylle kuvia marraskuulta.

21.1.2016
Romanialainen talvi voi olla mitä tahansa poikkeuksellisen lämpimän ja poikkeuksellisen kylmän väliltä. Ääri-ilmiöiden lisäksi säätilat vaihtelevat nopeasti ja tammikuussa aktiiviemme vierailulla häkit olivat mutaisia ja märkiä. Tästä huolimatta Berry jaksoi tervehtiä mutkattomasti ja iloisesti vierailijoita. Se odottaa kiltisti nameja ja asettuu muutaman samanikäisen koiran laumassa keskikastiin. Iän myötä se on saanut lisää rohkeutta, muttei ole kuitenkaan kasvanut öykkäriksi. Se tulee kuitenkin tarvitsemaan loputtoman rakkauden lisäksi paljon rajoja ja johdonmukaisuutta. Kuten kuka tahansa nuori koira. Lisätty myös kuvia.

2.2.2016
Lisätty video tammikuulta.

23.2.2016
Päivät kuluvat ja hyväntuulinen Berry kasvaa. Se siirtyy nyt etsimään kotia aikuisten koirien kategoriasta käsin. Toivottavasti sitä onnistaa pian ja se pääsee omaan kotiinsa Suomeen.

28.3.2016
Lisätty Berrylle eilen, 27.3.2016, otettuja kuvia.

17.5.2016
Niin vain talvi kääntyi jälleen kevääksi ja kevätkin kesäksi, eikä Berryn omistaja ole löytänyt sitä. Aktiivimme kuvailevat toukokuun alussa tapaamaansa veijaria: “Ihana! Rauhoittuu alun innon jälkeen todella nopeasti ja on käytökseltään äärettömän kohtelias ja kiltti. Todella ihmisrakas ja huomionkipeä, pyörii vaan lähellä ja yrittää olla aina ensimmäisenä jonossa rapsutuksia varten. Ei lainkaan ujo tai arka, eikä myöskään todellakaan mikään päällepäsmäri. Tasapainoinen kuin mikä”. Hieno koira siis kaikin puolin.

Lisätty kuvia.

8.7.2016
Mustan koiran on ammoisina aikoina luultu tuovan huonoa onnea ja yhä edelleen mustan koiran on vaikea saada kotia. On kovin vaikea ymmärtää upeaturkkista Berryä katsoessa, että se voisi koskaan tuoda mitään muuta kuin onnea ja iloa. Se asuttaa häkkiään Aran ja Bibin kanssa ja vieraita saadessaan se hakee paljon läheisyyttä ihmiseltä ja se tekee sen lempeästi. Pureskeltavan puuttuessa sille on tullut vähän hammaskiveä, mutta kotona sen saadessa jyrsittävää säännöllisesti ongelma hoitunee itsestään. Berry on sosiaalinen ja ihmisrakas koira ja olisi hienoa nähdä se siellä, mihin se kuuluukin: omassa kodissaan.

Lisätty myös pari kuvaa.

17.11.2016
Pienestä pennusta asti B-teamin Berry on asuttanut Glinan tarhaa. Se on kasvanut ja kehittynyt aikuiseksi nuoreksi koiramieheksi. Sen veljet Biti ja Boo ovat asuneet Suomessa jo hyvin tovin ja olisikin korkea aika, että kolmas veljistä pääsisi myös jo kotiinsa. Aika on tehnyt tehtävänsä myös Berryn ja sisarustensa Boran ja Bibin kohdalla ja se on rauhoittunut pentuajan riekkumisvaiheesta. Berrystä on kasvanut äärimmäisen hellyydenkipeä ja ihmisrakas koira, joka rauhoittuu ja jää paikoilleen välittömästi, kun pääsee ihmisen lähelle. Se nauttii läheisyydestä hyvin hellästi, kohteliaasti ja vaatimattomasti ja vain on, kuin toivoisi, ettei hetki koskaan lopu. Tarjotut namitkin jäävät toiseksi, kun Berry nauttii maailman parhaasta asiasta: ihmisen läheisyydestä.

Lisätty marraskuulta video ja pari kuvaa komeasta ja hellästä pojasta.

12.12.2016
Berryn pitkääkin pidempi odotus on päättynyt ja se matkustaa ikiomaan kotiin Sveitsiin. Onnea matkaasi, rakas Berry.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Berry saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Berry on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 Berryn yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Marraskuu 2016

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: