Kodin saanut koira: MOON

Syntymäaika: 2009-2010
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

 

29.02.2016
Suloinen Moon on päätynyt Kulkurien adoptio- ohjelmaan Grădiştean kylän Speranta- projektin kautta. Moon todettiin amerikkalaisen sydänmadon osalta positiiviseksi jokin aika sitten ja tämän myötä herra kuljetettiin Onevetin koirahoitolaan saamaan tarvittavaa hoitoa. Sydänmadosta voit lukea enemmän tästä. Nyt herttainen Moon on saanut tarvittavat hoidot ja se on terve sydänmadon suhteen.

Hoitolan sisätiloissa Moon ujostelee jonkin verran tuntemattomia ihmisiä ja kaiken hälinän keskellä herra katselee tapahtumia ja vieraita tyynen rauhallisesti. Ulkona Moon suhtautuu tuntemattomiin ihmisiin jonkin verran rennommin kuin sisätiloissa.

Toisten koirien kanssa ystävällinen ja säyseä Moon tulee hienosti toimeen.

Tulevan kodin tulee ymmärtää antaa Moonille aikaa, kärsivällisyyttä ja kannustusta. Rauhallisissa kotioloissa tämä lempeä ja hurmaava herra varmasti reipastuu hyvinkin pian.

Painoa ihanalla ja komealla Moon herralla on arvion mukaan noin 14-15kg ja säkäkorkeutta noin 40-45cm.

28.04.2016
Kulkurien aktiivit matkustivat maaliskuussa Romaniaan ja he vierailivat myös Onevetin koirahoitolassa, jossa monen muun koiran tavoin, myös Moon odottaa omaa loppuelämän kotiaan. Ihanasta Moonista saimme seuraavanlaisia kuulumisia:

Moon on edelleen arka ja se ei tule itse tuntemattomien ihmisten luokse, mutta herkut sille maistuvat myös tuntemattomilta ihmisiltä. Hihnassa Moon osaa olla rauhallisesti ja hoitolassa se ei juurikaan hauku. Moon tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa.

30.07.2016
Kerrassaan hurmaava Moon on päässyt Onevetin hoitolassa hieman pulleaan kuntoon, joten tulevan kodin tulisi panostaa sen liikunnantarpeeseen sekä ruokavalioon. Hoitolassa Moon viettää mielummin aikaa sisätiloissa, eikä se yleensä halua ulos hoitolan piha-alueelle. Tuntemattomia ihmisiä Moon ei tule oma-aloitteisesti moikkaamaan, mutta se alistuu kohtaloonsa ja asettuu makoilemaan selälleen, jos se ei pääse pakenemaan tilanteesta. Hampaitaan Moon antaa hienosti tutkia ja sille onkin kertynyt vähän hammaskiveä.

27.10.2016
Ihana pallero Moon on rauhallinen ja tasapainoisen oloinen koira, joka ei tee itsestään lainkaan numeroa. Onevetin tarhalla sisätiloissa Moonin ollessa yksin, se jännittää sille tuntemattomia ihmisiä, mutta toisen koiran tultua samaan huoneeseen, suloinen Moon reipastuu huomattavasti. Olisi siis todella hienoa, jos Moonin tulevassa kodissa asuisi jo valmiiksi koiraystävä. Ihmisiä hupsu ja hellyyttävä Moon lähestyy hieman kierrellen ja kaarrellen, mutta selvästi herraa kovasti kiinnostaa tulla tutustumaan ja saamaan rapsutuksia. Tarhalla Moon tulee hienosti kissojen kanssa toimeen ja se suhtautuu miehiin samalla tavalla kuin naisiin, eli se ei pelkää miehiä. Sympaattinen ja kohtelias herra Moon etsii tositarkoituksella rakastavaa ja huolehtivaa kotia. Vaikka Moon on luonteeltaan ja olemukseltaan todella vaatimaton, se ansaitsee vain parasta.

Lisätty Moonille kuvia, video ja vaihdettu sen artikkelikuva.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Moon saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Moon on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

18.11.2016
Moonin matka kohti omaa kotia voi alkaa, sillä se on tänään varattu Suomeen! Valtavasti onnea rakkalle pullukalle ja sen tulevalle perheelle <3

12.12.2016
Ihana Moon lensi Suomeen omaan kotiinsa 10.12. Tervetuloa Moon!

Moonin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: