Päivitetty 12.12.2016

Kodin saanut koira: ASTON


Syntymäaika: 6/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Glinan tarha)
kastroitu

 

16.6.2016
Romanian kaduilla elävistä kodittomista koirista suuri osa päätyy kunnallisille tarhoille. Kunnallisia tarhoja on monenlaisia ja niiden elinolosuhteet vaihtelevat. Yhteistä niillä on se, että ne ovat aivan liian täynnä koiria joilla on äärimmäisen pienet mahdollisuudet selvitä sieltä ulos hengissä. Odain tarha on yksi siisteimmistä kunnallisista tarhoista. Siellä koirista pidetään edes vähän huolta ja niitä kohdellaan suurimmaksi osaksi lempeästi. Vaikka tarhalla asuu lähes 500 koiraa, on ilmapiiri tarhalla yllättävän rauhallinen. Odaita johtaa muista kunnallisista poiketen hyväsydäminen nainen, joka todella välittää koirista. Niinpä hän aina mahdollisuuksien mukaan pyytää paikallisia eläinsuojelijoita ottamaan tarhalta koiria ja tarjoamaan niitä adoptioon, jotta ne saisivat mahdollisuuden parempaan elämään.

Tammikuussa 2016 Astonilla ja koirakaveri Darwinilla kävi yksi elämänsä isoista onnenpotkuista, kun Carmen Mandescu, Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani kävi Odain tarhalla ja Aston sekä Darwin osuivat hänen silmiinsä. Ne keräsivät ensin voimia hoitolassa ja nyt, ollessaan reippaita ja iloisia koiria, ne muuttivat Glinan tarhalle odottamaan kotiaan. Glinan tarha on Carmenin ja ystävänsä Ioanan ylläpitämä koiratarha Glinan kylässä ja siellä asuu tilanteesta riippuen 250-300 koiraa.

Aston on iloinen ja leikkisä vesseli, joka tulee toimeen niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Se varmasti arvostaisikin koiraseuraa tulevassa kodissaan. Kissoja Aston ei tietääksemme ole tavannut. Astonia voisi ajatella lapsiperheeseenkin hyväntuulisen luonteensa vuoksi, mutta koska se on kova liikkumaan ja loikkimaan, ihan pienten lasten kaveriksi siitä ei ole. Kerrostalo ei välttämättä ole Astonin paikka, sillä Carmen kertoo sen olevan melkoisen haukkuherkkä ja että sen terävä haukku raikaakin tarhalla suht usein. Se saattaa vähentyä kotioloissa, sillä nuori koira turhautuu helposti tarhalla, mutta se saattaa olla myös piirre, joka jää.

Aston on noin 50-senttinen ja painaa noin 18 kiloa.

8.7.2016
Kesä, kärpäset ja Kulkurien aktiivit. Niistä on Astonin onni tehty. Ihmisistä, leikkimisestä ja oikeastaan kaikesta pitävä Aston on todella sosiaalinen koira, joka rakastaa omaa ääntään. Sillä ei ole mikään kovin miehekäs rinnasta kumpuava haukku, vaan lähinnä ehkäpä neitimäinen kimeä haukkuääni joka karkottaa ainakin herkkäkorvaiset. Yhtäkaikki se on hyväntuulinen veitikka, jonka seurassa ei voi kauaa totisena olla.

7.8.2016
Lisätty video elokuun alusta. Aston pomppii, heiluu ja hyppii, jotta se saisi ihmisen huomion ja pitää samalla kiljuntaansa, jonka se itse varmasti olettaa olevan upeaäänistä haukkua. Se rakastaa ihmistä ja kun se sellaisen lähelleen saa, se kiipeää mutkattomasti syliin ja siihen se jää. Myös namit jäävät toiseksi ihmisen rinnalla.

17.11.2016
Rakas Aston. Koira, jonka turkki on kuin hienointa säämiskää jo tarhalla, joten voi vain kuvitella, millainen siitä tulee hyvän ravinnon ja kunnollisten elinolosuhteiden myötä. Se kiipeää ihmissyliin mutkattomasti ja nauttii tavattomasti lähellä olosta ja huomiosta painautuen voimalla ja hellyydellä vasten jalkoja. Astonin voi helposti kuvitella kylmänä iltana sohvalle nauttimaan pehmeästä ja puhtaasta makuualustasta oman ihmisen lähellä.

Lisätty video ja kuvia marraskuulta.

12.12.2016
Ruotsalaisen hoitopaikan henkilökunnan saapuessa Glinan tarhalle he kiinnittivät huomionsa sympaattiseen Astoniin. Koirapoika tekikin niin lähteämttömän vaikutuksen, että tapaamisen seurauksena Aston matkustaa Ruotsiin hoitoon, josta käsin se saa etsiä rauhassa ikiomaa kotiaan. Se ei siis enää vietä öitään eikä päiviään kylmässä eikä mudassa. Onnea matkaasi, rakas Aston.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aston saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aston on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Astonin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Aston marraskuussa 2016

Aston ja Darwin Glinan tarhalla elokuussa 2016

Aston nauttii elämästään huhtikuussa 2016:

Maaliskuu 2016

Maaliskuu 2016

Helmikuu 2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.