Päivitetty 12.12.2016

Kodin saanut koira: MAYEKA


Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Ei Steriloitu

7.11.2016
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia. Onevetin tiloista löytyy myös monia kotia etsivä koira, joka hakee omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Marraskuussa 2016 aktiivimme tekivät jälleen yhden reissun Romaniaan ja kävivät myös tällä kerralla Onevetissa vierailulla. Siellä he kohtasivat lukuisia koiria joista iso osa on pentuja, jotka ovat syntyneet tähän maailmaan kodittomiksi koiriksi. Yksi näistä koirista on pentu joka sai nimekseen Mayeka. Mayekan sisko Maryam on myös kotia etsivien joukossa. Siskosten tarina on surullisen tavallinen, heidät on hylätty onevetin läheiselle alueelle, paikallisten keskuudessa tiedetään tarhan henkilökunnan huolehtivan koirista joten sinne hylätään lukuisia koiria. Tytöillä oli onnea, että heidät löydettiin ajoissa, ja nyt Mayaka ja Maryam saavat turvassa kasvaa.

Mayeka on iältään tällä hetkellä noin 4 kuukautta. Arvion mukaan  kasvaa aikuisena keskikokoinen koira, 15-20kg, 40-50cm.

Aktiivimme kertoivat Mayekan olevan iloinen, rohkea ja sosiaalinen “peruspentu”.  Häntä heilui taukoamatta, ja reipas perusolemus. Vielä Mayeka on niin nuori, että tarkempi kuvaus on mahdoton antaa tässä vaiheessa mutta ollessaan niin pieni kuin Mayeka on, lähtökohdat onnistuneeseen kotikoiran elämään ovat yleensä melko hyvät. Tukea ja aikaa pitää olla valmis antamaan, kuten kaikille koirille jotka muuttaa uuteen kotiin ja täysin vieraaseen ympäristöön.

13.11.2016
Mayekan matka omaan kotiinsa on alkanut, tyttö on varattu tänään, onnea!

11.12.2016
Pikkuinen Mayeka saapui suomeen, ikioman perheensä luokse. <3

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Mayeka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia. Mayeka saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mayeka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mayekan yhteyshenkilönä toimii  Anne Huhtala

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.