Kodin saanut koira: YOIKO (nyk. Yoko)

Syntymäaika: 10/2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

 

 

06.11.2016
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Tällä pihalla mennä touhottaa myös pikkuinen Yoiko-tyttö.

Tämä noin 2-vuotias söpöläinen oltiin hylätty kylälle, josta Mandrut olivat poimineet sen turvaan, sillä pienikokoinen narttukoira ei kauaa kadulla selviä. Ainakaan tulematta tiineeksi. Yoiko oli ymmärrettävästi alussa hyvin arka ja hämillään tilanteesta, mutta nyt jo tullut ulos kuorestaan. Luiza sanoikin, että Yoikoa ei uskoisi enää samaksi koiraksi, kuin minkä he pelastivat.

Yoikoa kuvaamaan ei löydy parempaa sanaa kuin loistava. Se on lempeä, iloinen ja haluaa olla kaikessa ympärillä tapahtuvassa mukana. Muiden koirien kanssa Yoiko tulee mainiosti toimeen. Se kipittää reippaana isojenkin koirien joukossa ja kaikki ovat sen mielestä mukavia. Yoikolla on myös yksi hauska erikoispiirre. Sen kerjätessä nameja koko sen pieni naama vääntyy isoon hymyyn.

Ainoa huomioitava asia Yoikossa on se, että se haukkuu jonkin verran Luizalla ollessaan. Tämä voi myös johtua Luizalla tapahtuvasta jatkuvasta haukkumisesta, mutta haukunta on hyvä huomioida kotitarjousta miettiessä. Se saattaa loppua tai vähentyä kotiutumisen myötä, mutta mitään ei voi varmaksi luvata.

Korkeutta Yoikolla on 35cm ja painoa huimat 7kg. Yoiko ei kasva enää.

18.11.2016
Onnekas hymynaama Yoiko kokee pian suuren muutoksen elämässään. Kodittomasta tulee rakastettu perheenjäsen, sillä Yoiko ollaan varattu Suomeen.

11.12.2016
Suloinen hymynaama  Yoiko lensi eilen omaan rakastavaan perheeseensä Suomeen. Yoiko kulkee tästä lähin nimellä Yoko. Lämpimät onnittelut Yokolle ja perheelle <3

—————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Yoiko saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yoiko on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: