Päivitetty 11.12.2016

Kodin saanut koira: ASHA


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

25.2.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Marraskuussa 2014 onni potkaisi pientä, noin puolentoista kuukauden ikäistä Ashaa, joka syystä tai toisesta oli päätynyt puistoon yhdessä veljensä Yomin kanssa. Romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ystävä löysi pennut ja päätti viedä ne turvaan kotiinsa. Viikon kuluttua löytymisestä Asha ja Yomi siirtyivät asumaan Onevet-klinikalle, missä kävivät läpi rokotusohjelman. Tällä hetkellä sisarukset asuvat Kulkureiden toisen  pääyhteistyökumppanin, eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla yhdessä muiden pentujen kanssa. Asha ja Yomi ovat kuitenkin täysin valmiita matkaamaan Suomeen, kunhan oma koti täältä vain löytyy.

Luonteeltaan Asha on normaalin pennun tavoin leikkisä ja kohtaa uudet asiat ja ihmiset rohkeasti. Se on ystävällinen ihmisille ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Asha on melko äänekäs pentu. Tähän kuitenkin vaikuttavat tarhaolosuhteet, missä useita pentuja pidetään samassa tiloissa ja keskenään telmiessä ääntä riittää. Asha  on tällä hetkellä n. 10kg painava. Sen oletettu aikuispaino on noin 20kg ja korkeutta Ashan oletetaan saavan noin 40cm verran.

18.3.2015
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa 2015 Kulkureiden aktiivit tapasivat ensi kertaa myös Ashan. Asha on sosiaalinen ja leikkisä lapsi, joka tunkee itsensä muiden pentujen läpi huomion keskipisteeksi.

11.5.2015
Romanian matkalla toukokuussa Kulkureiden edustajat tapasivat jälleen myös Ashan joka odottaa edelleen omaa kotia Glinan tarhalla. Vieraita saadessaan Asha tunkee syliin. Se on hieman alistuva, mutta todella sosiaalinen. Asha haastaa kohteliaasti ihmistä leikkimään ja kaipaa selvästi jo aktiviteettia elämäänsä. Tyttö antaa hyvin käsitellä itseään. Hampaatkin saa katsoa ja ne ovat hyvässä kunnossa. Koiralaumassa Asha käyttäytyy kohteliaasti. Se yrittää hakea ujompia pentuja leikkimään, mutta ymmärtää mikäli muute eivät uskolla tulla ja antaa niiden olla rauhassa.

Lisätty Ashalle uusia kuvia

12.7.2015
Kulkureiden edustajien tavatessa Ashan heinäkuussa 2015 neiti oli edelleen oma sosiaalinen itsensä. Se nautti vieraiden antamasta huomiosta ja heittäytyi tuon tuostakin selälleen maharapsutusten toivossa. Asha on energinen ja reipas nuorukainen joka ei innosta huolimatta juurikaan hauku.

Lisätty Ashalle uusia kuvia.

26.9.2015
Kulkureiden edustajat vierailivat jälleen Ashan kotitarhalla, Glinan kylässä, jossa tämä pikku-neiti odottaa edelleen omaa perhettään. Saadessaan vieraita Asha tuli iloisesti tutustumaan. Hetken päästä Ashaa alkoi hieman jännittämään ja se meni hetkeksi tuumailemaan tilannetta koppinsa taakse. Pian tyttö kuitenkin totesi tilanteen olevan ihan mukiin menevän ja tulikin takaisin rapsutuksia kerjäämään. Se rauhoittui syliin ja nuoli viereiden käsiä. Häkkikavereitaan Asha meinasi hieman komentaa, koska halusi saada kaiken huomion itselleen.

Asha jatkaa kodinetsintää aikuisten koirien joukosta. Missä olisi Ashan oma perhe, missä se saisi nauttia huomiosta ja kotikoiran riemuista täysin rinnoin?

Lisätty Ashalle pari uutta kuvaa.

26.10.2015
Lisätty Ashalle uusia kuvia.

29.11.2015
Tapasimme Ashan vieraillessamme Glinan tarhalla marraskuun alussa. Tällä kertaa Ashaa ei jännittänyt lainkaan. Päinvastoin neiti tulu oikein innokkaasti pussailemaan vieraita ja kiipesi luottavaisesti syliin. Veljeensä Yomiin verrattuna Asha on perusluonteeltaan rauhallisempi. Vaikuttaa siltä, että Ashalla on erittäin hyvät mahdollisuudet sopeutua hyvin normaaliin kotikoiran elämään (toki rescuerkoira tarvitsee aina aikaa ja ymmärrystä kotiutumisen aikana). Muiden koirien kanssa neiti tulee hyvin toimeen. Vierailun aikana Asha ei haukkunut, eikä se vaikuta muutoinkaan erityisen äänekkäältä koiralta

Lisätty kuvia ja video marraskuun matkalta.

21.3.2016
Vieraillessamme Glinan tarhalla maaliskuussa, ehdimme pikaisesti tervehtimään myös Ashaa. Neiti oli juuri saanut lounasta eteensä, joten halusimme antaa Ashalle ruokarauhan ja jättää suuremmat tutkimiset tällä kertaa sikseen. Glinan vapaaehtoiset kertoivat kuitenkin Ashan olevan oma lempeä ja aktiivinen itsensä. Ashan veli Yomi varattiin hiljattain omaan kotiin. Olisiko nyt siskon vuoro?

19.5.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Ashan jälleen vieraillessaan Glinalla toukokuun alussa. Saadessaan vieraita häkkiinsä tuli Asha välittömästi luokse tervehtimään. Huomiota se pyysi kohteliaasti ja nautti selvästi rapsutuksista. Asha vaikutaa kokonaisuudessaan kultaiselta koiralta joka on luonteeltaan melko rauhallinen. Asha sopeutuu todennäköisesti helposti elämään normaalia kotikoiran elämää.

Lisätty kuvia.

8.7.2016
Terveisiä helteisestä Romaniasta. Kulkurien aktiivit ovat parhaillaan kohteessa ja tapasivat kuluneella viikolla myös Asha-tytön. Vastoin yleistä luuloa, on tarhakoirien ongelmana liiallisten kilojen kertyminen vartaloon. Vaan ei Ashalla. Tyttö on hieman liiankin hoikassa kunnossa, sillä se liikkuu häkissä koko ajan, kuumista kesäpäivistä huolimatta. Tarhaelämän virikkeettömyys alkanee näkyä neidin käytöksessä ja se kaipaisikin jo vihdoin omaa kotia, jossa nauttia erilaisista puuhasteluista. Ihmisiä kohtaan Asha oli edelleen lempeä ja myös kovin alistuvainen. Häkin läpi se hieman rähisi naapurikoiran kanssa, mutta tulee kuitenkin hyvin toimeen laumassa.

Lisätty kuvia.

9.11.2016
Täydellinen Asha on vihdoin löytänyt täydellisen kodin Suomesta <3

11.12.2016
Asha on saapunut omaan kotiin Suomeen.

 

——————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Asha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Asha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ashan varausta hoiti Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.