Päivitetty 11.12.2016

Kodin saanut koira: DEXTER


Syntymäaika: 07/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

8.11.2016
Romaniassa syntyy jatkuvasti lisää kodittomia pentuja. Osa niistä syntyy kaduille ja pelloille, osa omistettujen koirien seikkailujen seurauksena jonkun pihalle. Yhteistä näillä pennuilla on se, että niiden selviytymismahdollisuudet ovat lähes olemattomat. Ihmisillä ei ole varaa pitää huolta koiriensa pennuista, joten ne hylätään joko emon kanssa tai ilman johonkin syrjäisään paikkaan. Toisinaan pennuilla käy tuuri ja ne hylätään lähelle Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin tarhaa. Näin tarhan työntekijät huomaavat pennut ajoissa ja ne pääsevät turvaan tarhalle.

Dexter on yksi näistä onnekkaista pennuista, joilla on nyt mahdollisuus parempaan elämään. Se on normaali touhukas pentu, joka rakastaa leikkiä ja tutkia uusia asioita. Dexter on todellinen ilopilleri ja sen häntä ei tunnu koskaan pysähtyvän. Kun aktiivimme tapasivat Dexterin marraskuussa, sen häntä vispasi koko vierailun ajan vimmatusti. Dexter on sellainen hassunhauska hölmöilijä, joka osaa ottaa elämän rennosti. Hölmöilyistään huolimatta Dexter osaa hienosti varoa muita ja se tuleekin hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa. Alkuun vieraat ihmiset jännittivät sitä hieman, mutta hetkeä myöhemmin sen ihmisrakkaus voitti ja Dexteristä kuoriutui hellyydenkipeä sylieläin.

Dexter tulee aikuisena olemaan keskikokoinen, noin 50-55 cm korkea.

18.11.2016
Suloinen Dexter pääsee jouluksi kotiin, sillä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

11.12.2016
Herttainen Dexter on eilen lentänyt Suomeen oman perheensä luokse.

_______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Dexter tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Dexter saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dexter on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.