Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: YOMI


Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

 

25.2.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Marraskuussa 2014 onni potkaisi pientä, noin puolentoista kuukauden ikäistä Yomia, joka syystä tai toisesta oli päätynyt puistoon yhdessä siskonsa Ashan kanssa. Romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ystävä löysi pennut ja päätti viedä ne turvaan kotiinsa. Viikon kuluttua löytymisestä Yomi ja Asha siirtyivät asumaan Onevet-klinikalle, missä kävivät läpi rokotusohjelman. Tällä hetkellä sisarukset asuvat Kulkureiden toisen  pääyhteistyökumppanin, eläinsuojeluyhdistys Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinan tarhalla yhdessä muiden pentujen kanssa. Yomi ja Asha ovat kuitenkin täysin valmiita matkaamaan Suomeen, kunhan oma koti täältä vain löytyy.

Luonteeltaan Yomi on normaalin pennun tavoin leikkisä ja kohtaa uudet asiat ja ihmiset rohkeasti. Se on ystävällinen ihmisille ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Yomi on melko äänekäs pentu. Tähän kuitenkin vaikuttavat tarhaolosuhteet, missä useita pentuja pidetään samassa tiloissa ja keskenään telmiessä ääntä riittää. Yomi on tällä hetkellä n. 12kg painava. Sen oletettu aikuispaino on noin 20kg ja korkeutta Yomin oletetaan saavan noin 40cm verran.

18.3.2015
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa 2015 tapasivat Kulkureiden aktiivit ensi kertaa myös Yomin. Yomi on erittäin energinen ja sosiaalinen pentu joka oli kovasti namien perään. Yomista voisi todennäköisesti saada mukavan kaverin johonkin harrastuslajiinkin.

11.5.2015
Romanian matkallaan toukokuussa Kulkureiden edustajat tapasivat jälleen myös supersosiaalisen Yomin.  Yomi tunkee luottavaisesti syliin ja nauttii rapsutuksista. Yomi leikkii kovasti toisten pentujen kanssa, vaikka ihmiset kiinnostivatkin sitä enemmän vierailun aikana. Yomi yrittää hieman päsmäröidä ujompia pentuja, mutta uskoo kun asiasta kielletään. Missä mahtaisi olla ystävällisen ja sosiaalisen koirapojan oma koti?

Lisätty uusia kuvia Yomille.

12.7.2015
Kulkureiden edustajien tavatessa Yomin heinäkuussa 2015 poika oli edelleen oma iloinen itsensä. Se tuli välittömästi tapaamaan häntä heiluen vieraita ja painautui syliin rapsuteltavaksi. Yomi on leikkisä ja enreginen koiralapsi joka ei innosta huolimatta juurikaan haukkunut vierailun aikana.

26.9.2015
Yomi odottaa edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla yhdessä siskonsa Ashan kanssa. Se asuu samassa häkissä toisten suurin piirtein samanikäisten koirien kanssa. Yomi on tämän nuorisoporukan reippain ja tulikin hyvin innokkaasti tutustumaan vieraisiin. Yomi nauttii selvästi huomiosta ja läheisyydestä ja pyytää lisää rapsutuksia hyppäämällä kohteliaan varovaisesti ihmistä vasten. Yomi vaikuttaa tasapainoiselta ja kiltiltä nuorukaiselta.

Yomi jatkaa kodin etsintää aikuisten koirien joukossa.

26.10.2015
Lisätty Yomille uusia kuvia.

29.11.2015
Tapasimme Yomin vieraillessamma Glinan tarhalla marraskuun alussa. Uusia ihmisiä Yomi tuli moikkaamaan reippaasti, änki syliin ja antoi suukkoja. Perusluonteeltaan Yomi on siskoaan Ashaa hieman aktiivisempi, mutta ei kuitenkaan vaikuttanut mitenkään liiallisen vilkkaalta. Yomi antaa käsitellä itseään hyvin ja on luottavainen ihmistä kohtaan. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Yomilla vaikuttaisi olevan hyvät valmiudet sopeutua normaaliin kotikoiran elämään (toki rescuerkoiralle on aina annettava riittävästi aikaa kotiutumiseen). Vierailun aikana Yomi ei haukkunut eikä se muutoinkaan ole erityisen äänekäs.

Lisätty kuvia.

18.2.2016
Ihana Yomi on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

3.4.2016
Yomi on saapunut kotiin säteillen ympärilleen runsaasti elämäniloa.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Yomi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, kastroituna ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Yomi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.