Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: PAMI


Syntymäaika: 2008-2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

 

20.2.2016
Târgovișten kaupungissa Romaniassa asuva Mihaela Sorae on yksi Rescueyhdistys Kulkurit ry:n pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Mihaelan ja hänen äitinsä kotona asuu ympärivuotisesti noin parikymmentä kadulle hylättyä, nyt turvapaikan saanutta koiraa. Yksi näistä koirista on pieni, jo hieman varttuneempaan ikään ehtinyt Pami. Pamin tarina oli vähällä päättyä toisin, sillä tuntemattomasta syystä tämä herttainen rouva oli päätynyt kunnalliselle koiratarhalle. Koska kukaan ei sitä kysellyt, oli Pami jo lopetettavien koirien listalla Mihaelan sen ensi kerran tavatessa. Kiltti ja vaatimaton koira sulatti Mihaelan sydämen eikä hän voinut antaa Pamin päättää päiviään näin julmalla tavalla. Niinpä Mihaela lunasti Pamin itselleen ja sitä kautta rouva päätyi etsimään omaa kotiaan Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Pami on perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen koira. Se tulee hyvin toimeen Mihaelan muiden koirien ja kissojen kanssa. Se on myös hyvin kärsivällinen jaloissa riekkuvien pentujen kansa. Mihaelan luona koirat asuvat kodinomaisissa oloissa, joten Pamikin pääsee harjoittelemaan normaaleja kotikoiran taitoja, sisäsiisteyttä, hihnakävelyä jne. Pami on sopeutunut kotihoitpaikkaansa hyvin ja kotikoiran elämä vaikuttaa olevan sille jo ennestäänkin tuttua. Pami ei juurikaan hauku, joten se voidaan sijoittaa myös kerrostaloon. Kaiken kaikkiaan rouva vaikuttaa helpolta koiralta, joka alkuhämmennyksen jälkeen todennäköisesti sopeutuu hyvin elämään Suomessa. Pami on noin 32cm korkea ja painaa noin 10kg.

15.3.2016
Pami on varattu omaan kotiin Suomeen.

3.4.2016
Pami on saapunut omaan kotiinsa.

————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pami saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, steriloituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

Tästä linkistä näet videota Pamista.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.