Päivitetty 22.06.2017

Kodin saanut koira: MARYAM, SUOMESSA


Syntymäaika: 7/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (pks)
Steriloitu

7.11.2016
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia. Onevetin tiloista löytyy myös monia kotia etsivä koira, joka hakee omaa kotiaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Marraskuussa 2016 aktiivimme tekivät jälleen yhden reissun Romaniaan ja kävivät myös tällä kerralla Onevetissa vierailulla. Siellä he kohtasivat lukuisia koiria joista iso osa on pentuja, jotka ovat syntyneet tähän maailmaan kodittomiksi koiriksi. Yksi näistä koirista on pentu joka sai nimekseen Maryam. Maryamin sisko Mayeka on myös kotia etsivien joukossa. Siskosten tarina on surullisen tavallinen, heidät on hylätty onevetin läheiselle alueelle, paikallisten keskuudessa tiedetään tarhan henkilökunnan huolehtivan koirista joten sinne hylätään lukuisia koiria. Tytöillä oli onnea, että heidät löydettiin ajoissa, ja nyt Maryam ja Mayeka saavat turvassa kasvaa.

Maryam on iältään tällä hetkellä noin 4 kuukautta. Arvion mukaan  kasvaa aikuisena keskikokoinen koira, 15-20kg, 40-50cm.

Aktiivimme kertoivat Maryamin olevan iloinen, mutta hiukan siskoaan ujohkompi, mutta reipastui vähitellen. Vielä Maryam on niin nuori, että tarkempi kuvaus on mahdoton antaa tässä vaiheessa mutta ollessaan niin pieni kuin Maryam on, lähtökohdat onnistuneeseen kotikoiran elämään ovat yleensä melko hyvät. Tukea ja aikaa pitää olla valmis antamaan, kuten kaikille koirille jotka muuttaa uuteen kotiin ja täysin vieraaseen ympäristöön.

6.2.2017
Aktiivimme tapasivat Maryamin Tammikuun romanian matkallaan, ja tytöstä onkin kasvanut varsin upea turkkinen ilmestys.  Hiukan tyttöä jännitti sisätiloissa, vieras ihminen ja päästikin pienen hätäpissan, mutta rauhoittui sitten istuskelemaan ja katselemaan. Jännityksestään huolimatta malttoi olla sylissä rauhallisesti, jännitti kylläkin mutta varmasti nopeasti omassa kodissa oppisi ettei ole syytä jännittää. Maryam kiinnostui toisista koirista jännityksestään huolimatta. Myös hampaat olivat oikein nätin näköiset.  Tyttönen on kerrassaan suloinen karvapallo jonka toivoisi pian löytävän oman perheensä, ja hän pääsisi pian opettelemaan ja nauttimaan kotikoiran elämästä.

18.3.2017
Aktiivimme tapasivat suloisen Maryamin maaliskuisella reissullaan, huoneeseen tupsahti n.45 cm korkea pötkylämallinen ujohko tyttönen. Maryam on tosi symppiksen näköinen ja oloinen neiti. Vaikutelma on hieman ujohko tai mahdollisesti järkyttynyt, kun tuodaan isoon huoneeseen joka on aivan uusi tilanne verrattuna tavalliseen häkki tarhaelämään tottuneelle neidolle. Maryam pyllähtää paikalleen ja jää siihen tuijottelemaan ja tarkkailemaan tilannetta. Tytön häntä heiluu kuitenkin koko ajan. Pienestä jännityksestä huolimatta Maryam antaa tosi nätisti tulla luokse ja rapsutella, eikä siinä ollessa varsinaisesti vaikuta pelkäävän itse ihmiskontaktia. Tyttöä tuntuu enemmän jännittävän  outoa tilannetta.  Maryam antaa todella hellän, suloisen ja alistuvan vaikutelman itsestään. Tämä herkkäsieluinen neiti kaipaa tulevalta kodilta ymmärrystä ja aikaa,  jotta saa rauhassa totutella muutokseen omaan tahtiin, ja rohkaistua hiukan. Välillä Maryam juoksee tutun työntekijän luo ja hakee tästä turvaa. Tutun ihmisen lähellä nauttii selvästi olostaan ja huomiosta mitä saa.  Maryam on kaunis kuin mikä. Toivottavasti tytön oma koti ilmaantuisi pian, ja tämä suloinen neiti pääsisi omaan kotiin aloittelemaan kotikoiran oppeja turvallisessa ja vakaassa ympäristössä. Kotona voisi olla odottelemassa myös reipas koirakaveri.

25.4.2017
Maryam saapuu suomeen kotihoitoon etsimään omaa kotia 4.5.2017 Kulkurit lennolla. Kotihoidossa opetellaan kotikoiran oppeja turvallisessa ja ymmärtävässä ilmapiirissä. Tietysti olisi hyvä jos tämä kaunotar löytäisi oman kodin pian ja voisi suoraan lentää perheensä luokse.

4.5.2017
Maryamin tassut koskettivat tänään suomen maata Kulkurit lennon laskeuduttua, ja neiti matkusti kotihoitoon rohkaistumaan ja opettelemaan kotikoiran oppeja. Tytön kuulumisia päivitellään kunhan hiukan on aikaa kulkunut ja tyttönen näyttää itsestään mitä kauniin ulkokuoren alta paljastuu.

26.5.2017
Kolmisen viikkoa on kulunut, ja huima muodonmuutos on kohdannut Maryamia niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Kaunis neiti Maryam on oppinut jo varsin paljon kaikkea uutta. Pienestä tärisevästä karvamytystä on kotihoitajan luona kuoriutunut leikkisä ja avoin, rapsutuksista nauttiva pentunen. Uudet ihmiset ja asiat vielä hiukan jännittävät, mutta päivä päivältä nekin asiat alkavat sujua paremmin. Neiti uskalsi pihalla leikkiä jo toisen vieraan koiran kanssa, ja sisäsiisteys  alkaa myös olemaan hyvällä mallilla.

Alla kotihoitajan kuulumisia 14.5.2017, ja Maryam on kehittynyt paljon eteenpäin näistä kuulumisista.
“Maryam tyttönen saapui meille vähän päälle viikko sitten. Aluksi kaikki oli kauhean pelottavaa ja ensimmäisen vuorokauden ”turvapaikaksi” Maryam valkkasikin meidän vaatehuoneen. Vaatehuoneesta Maryam alkoi tulla pikkuhiljaa pidemmälle ja pidemmälle meidän olkkariin ja parin päivän päästä uskaltautui hän jo tekemään meidän kanssa paremmin tuttavuutta. Hänestä kuoriutuikin sitten aivan todella ihana, hellyydenkipeä rakkauspakkaus, joka pyörii meidän jaloissa nykyään koko ajan ja saa hepuleita. Luonteeltaan Maryam on aivan todella kiltti, eikä hän ole meille kotihoitajille ärähtänyt kertaakaan, vaikka on ollut todella peloissaan suuresta elämänmuutoksesta. Maryam rakastaa rapsutuksia, silityksiä, pusujen antamista, kalkkunaleikettä ja leikkihetkiä. Jotenkin niin ihana huomata, miten hän on viikon sisällä rohkaistunut aivan silmissä. Ulos meno oli alussa myös todella pelottavaa Maryamille. Nykyään Martsu lähtee häntä heiluen ulos ja tykkää kävellä pitkiäkin lenkkejä. Ulkona pelottaa toiset koirat ja ihmiset. Pelätessään Martsu meneekin vain makaamaan tai istumaan. Siitä sitten jatketaan kävelyä, kun toinen koira on esimerkiksi mennyt ohi. Maryam on leikkisä pentu, jonka kanssa saadaan käydä läpi ihan perus pennun kasvatukseen liittyviä asioita, kuten sisäsiistiksi opettamista ja rajojen asettamista. Martsu ei ole vielä sisäsiisti, mutta koitamme joka päivä tietenkin rohkaista ulos tarpeiden tekemiseen. Yksinolon kanssa Maryamilla ei ole ollut ongelmia ja hän on täällä nätisti nukkunut, kun ollaan tultu takaisin. Asumme kerrostalossa ja Maryam ei ole pahemmin reagoinut rapun/naapurien ääniin. Olemme kuulleet Maryamin haukahtavan vain parisen kertaa koko aikana, kun hän on meillä ollut. Maryam on kaikin puolin aivan ihana tapaus, joka tarvitsee vähän aikaa päästäkseen kuoresta uusien ihmisien ja asioiden kanssa. Maryamista saa vielä joku onnekas perhe tai henkilö todella mainion koirulin.”

Maryam on todellakin pieni helmen alku, joka tarvistee vain hiukan opastusta ja tukea alkaakseen loistamaan kirkkaammin. hyvässä kotihoitopaikassa on turvallista ja hyvä jatkaa opettelua ja rohkaistumista kohdata maailman ihmeet luottavaisin mielin. Tulevassa kodissa olisi hyvä, jos vastassa olisi kiltti uros, näyttämässä mallia ja rohkaisemassa tyttöä. Maryam on kotihoidossa pääkaupunki seudulla, johon neitoa voi sovitusti mennä tapaamaan.


17.6.2017

Maryam neidin oman kodin etsintä päättyi tänään, tyttönen varattiin ikiomaan kotiin. Sydämellinen kiitos kotihoitajille huippuhyvästä hoidosta, te olitte tärkeänä ponnahduslautana neidin elämässä. <3

22.6.2017
Tänään oli Maryam neidon kohdalla jälleen iso muutos, kotihoitopaikka jäi taakse ja  tyttönen matkusti ikiomaan kotiinsa. Hurjasti kotionnea Maryam ja omistaja, kaikkea hyvää yhteiselle taipaleellenne! <3

 

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Maryam tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia. Maryam saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Maryam on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin

Marryamin yhteyshenkilönä toimii  Anne Huhtala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.