Päivitetty 06.09.2015

Kodin saanut koira: BITI (B- team)


Biti Helsinki-Vantaan lentokentällä 6.9.2015, juuri Suomeen saapuneena.

Biti Helsinki-Vantaan lentokentällä 6.9.2015, juuri Suomeen saapuneena.

BITI

* uros

* arvioitu syntymäaika 2/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

15.7.2015
Romanian kodittomien koiranpentujen määrä kasvoi kuudella, kun B- teamin Biti, BooBerryBiriBibi ja Bora näkivät päivänvalon. Glinassa, romanialaisessa kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle yhteensä kaksitoista pentua eri pentueista ja niin B- team päätyi Glinan tarhalle. Tarina ei kerro, kuinka pennut miehelle olivat päätyneet. Glinan tarhaa ylläpitää Asociata A Doua Sansa, joka on Kulkurien toinen pääyhteistyökumppaneista Romaniassa.

Tavatessaan aktiivimme heinäkuussa Bitiä jännitti tosi paljon. Se pissasi alleen jännityksestä ja rimpuili pois, kun se otettiin syliin. Bitissä on kuitenkin potentiaalia hienoksi kotikoiraksi, jos se vain pääsee tarhaolosuhteista mahdollisimman pian kotiympäristöön.

22.7.2015
Biti on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

6.9.2015
Viime yönä Suomeen saapunut Kulkurilento toi mukanaan myös Bitin, joka pääsi omaan loppuelämän kotiinsa. Onnea Biti ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Biti saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Biti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bitin kodinetsinnässä auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.