Päivitetty 02.09.2015

Kodin saanut koira: ADELE (ent. Adela)ADELA

* arvioitu syntymäaika 9/2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

3.12.2014
Ei ole lottovoitto syntyä Romaniaan. Ei etenkään eläimenä, eikä varsinkaan koirana. Elämä kadulla on täynnä vaaroja ja vain harva selviää niistä tai on niin onnekas, että päätyy eläinsuojeljoiden hoiviin. Mandru Luiza pelasti Adelan ja tämän siskon Anisian noin kuukausi sitten niin sanotulla viimeisellä hetkellä. Hän näki koiraperheen kerrostalojen välissä naapurikylänsä tienvarressa kun ajoi siitä ohi. Seuraavana päivänä hän oli menossa hakemaan perhettä turvaan, mutta löysi pentujen emon myrkytettynä. Pentueen kaksi urosta olivat jääneet autojen alle ja pienet makasivat tiellä kuolleina. Adela hortoili liikenteen keskellä siskonsa kanssa ja olisikin ollut vain ajan kysymys koska nekin olisivat menehtyneet. Onneksi Luiza ehti ensin ja vei pienet siskokset turvaan.

Adela painaa noin 4 kiloa ja sen odotetaan kasvavan pieneksi, noin 8-9 kiloiseksi aikuiseksi. Adela on normaali koiralapsi; sosiaalinen, iloinen, utelias ja leikkisä. Pitää ihmisistä ja tulee oikein hyvin juttuun myös toisten koirien ja kissojenkin kanssa. Adela ei juuri hauku ja hääräilee iloisena tyyppinä perheen mukana arjen askareissa.

2.9.2015
Saimme kuulumisia ja kuvia Adelan kodilta:
Adele ja Simba ovat nykyään aivan erottamattomaton parivaljakko. Adele seuraa Simbaa ja nukkuu tämän kanssa. Simba jaksaa leikkiä Adelen kanssa aina kun tämä haluaa, mutta molemmat osaavat sanoa milloin leikki riittää. Ade on reipas nuori tyttönen! Koirat ovat iloisia ja sosiaalisia. Päivisin he ovat vanhempieni luona, jotta savat leikkiä takapihalla.. Iltasin koirat käpertyvät sohvalle viereeni 🙂 Ei olisi paremmin voinut valita koiria :)”

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Anisia saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anisia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Anisia tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu tällöin steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

31.12.2014
Adelan uusi vuosi vaihtuu iloisissa merkeissä. Pikkuinen on tänään varattu ihka omaan kotiin! 🙂

6.1.2015
Adelan elämä sai tänään uuden alun kun se saapui Suomeen ja omaan kotiin.

Adelan kodin etsinnässä auttoi Lillille

Video Adelasta 🙂

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.