Päivitetty 15.01.2016

Kodin saanut koira: LEO


24.7.2015 Rosiori de Vede

24.7.2015 Rosiori de Vede

 

LEO

* arvioitu syntymävuosi 2014

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

24.7.2015
Aktiivimme tapasivat Leon Rosiori de Vedessä järjestettävässä massasterilointitapahtumassa, jonka yhteistyöosapuolina toimivat Kulkurit, RAR-tiimi (Romania Animal Rescue) ja yhteistyökumppanimme, eläinsuojelija Cornelia Stanescu. Massasterilointiprojektissa Rosiorin asukkaat saavat tuoda koiransa steriloitavaksi ilmaiseksi tapahtumapäivänä. Lisäksi koiralle annetaan rabiesrokote ja mikrosiru, sekä se merkitään kansalliseen tietokantaan. RAR on tehnyt töitä sterilointien ja valistuksen parissa vuodesta 2003. Cornelia Stanescu on toiminut vuosia vapaaehtoisena Rosiorin kaupungin kunnallisella tarhalla, jossa hän on saanut aikaan konkreettisia parannuksia.

Massasterilointiprojektin tavoitteena on ratkaista Rosiorin kaupungin kulkukoiraongelma lopullisesti ja samalla toimia muille kaupungeille suunnannäyttäjänä. Rosiorin kaupungin kulkukoiraongelman ratkaiseminen vaikuttaa myönteisesti myös Rosiorin kunnallisen koiratarhan tilanteeseen, jossa on tällä hetkellä yli 300 koiraa.

Massasterilointipäivänä 24.7.2015 kaksi paikallista tyttöä toivat omien koiriensa lisäksi paikalle kastroitavaksi Leon, joka vaelteli heidän kulmillaan kodittomana. Tytöt olivat pitäneet niin hyvää huolta Leosta, kun pystyivät. Leo olisi kuitenkin joutunut takaisin kadulle leikkaushaavan kanssa. Tytöt suostuivat antamaan koiralle mahdollisuuden löytää koti Suomesta.

Leo on kiltti, reipas ja leikkisä koira. Se asustelee nyt Kulkurien yhteistyökumppanin OneVetin yksityisellä tarhalla. Vapaana Leo tykkää leikkiä muiden kanssa ja on aktiivinen, mutta häkissä se ei viihdy. Leo kaipaisi omaan kotiin pian.

Sterilointitapahtumassa Leo tapasi muita koiria, eikä haukkunut niille. Leo ei kuitenkaan viihdy yksin sisätiloissa ja haukkuu tuolloin. Koira haluaa olla ihmisten parissa. Leo viihtyisi parhaiten omakotitalossa, jossa se saisi temmeltää myös pihalla. Leon kanssa on oltava valmis tekemään pitkiä lenkkejä, mahdollisesti työstämään haukkumista pois lempein ottein sekä antamaan huomiota että paljon rakkautta. Koska Leoa on aiemmin hoitanut nuoret tytöt, voisi koira sopeutua myös lapsiperheeseen.

19.9.2015
Aktiivit kävivät Romaniassa syyskuussa ja tapasivat Leon. Leo on leikkisä ja energinen koira. Leo otti aktiivit vastaan iloisesti ja loikki sekä hyppi ympäriinsä riemusta. Loikkiessaan ympäriinsä se kolhaisi koipensakin, joten Leo on rakastettavalla tavalla hömelö.

Leo rakastaa ihmisten seuraa. Se osaa myös rauhoittua. Rapsutuksia saadessaan koira jää viereen nauttimaan huomiosta. Leo antaa käsitellä itseään. Kun Leo tapasi vieraan uroskoiran, se tervehti tätä rohkeasti. Leo tulee siis hyvin todennäköisesti kaikkien koirien kanssa toimeen. Tarhalla muiden haukkumiset Leo jättää omaan arvoonsa. Aktiivimme kertovat: “Leo on todella elämäniloinen ja huoleton koira – valloittava!” Leo vaikuttaa myös erittäin aktiiviselta koiralta, joten tulevan kodin tulee varautua tarjoamaan sille virikkeitä ja ajanvietettä, ettei koira pura turhautumistaan sohviin ja kenkiin tai muuhun luvattomaan.

Leo on säkäkorkeudeltaan noin 60 senttiä ja painaa noin 30 kiloa.

5.11.2015
Aktiivit tapasivat nuorehkon, reippaan ja ystävällisen Leon OneVetin tarhalla marraskuisella yhdistysmatkallaan. Leolle on lisätty uusia kuvia. Koira kaipaa kovasti ihmiskontakteja kuten kuvista näkyy.

Leo on odottanut omaa kotia OneVetin tarhalla pian neljä kuukautta. Valitettavasti Leo on kovin stressaantunut tilanteesta, jossa se nyt on. Voit tutustua Leoon katsomalla siitä myös videoklippejä.

1.12.2015
Ilouutisia: Leo on varattu ikiomaan, ihanaan kotiin! Leon pitkä odotus päättyy vihdoin, ja se pääsee nauttimaan muun muassa hellyydestä ja lenkkeilystä.

8.1.2016
Leo saapui Suomeen!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Tulevan kodin tulee varautua siihen että Leoa jännittää aluksi kaikki uudet asiat, koska Leo on asunut kadulla. Tulevalta kodilta odotetaan sitoutuneisuutta, malttia ja ymmärrystä sekä halua opettaa Leoa lempein ottein. Tiedossa on siis töitä, jotta Leosta selviää arjen tilanteista hyvin. Tuleva omistaja ei voi olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Leo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Annu Piensoho.

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.