Päivitetty 24.11.2015

Kodin saanut koira: NONJA


Nonja00NONJA

* arvioitu syntymäaika 5/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

19.09.2015
Nonja on yksi monista Romanialaisista -ei toivotuista- koiranpennuista, joita tänäkin kesänä on syntynyt kadun varsille ja pelloille lukemattomia määriä. Nonjan onneksi, sillä on tulevaisuudessa mahdollisuus elää onnellisena ja tasapainoisena kotikoirana, koska se on päässyt Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Nonja ja 24 muuta pentua tuotiin Rosiorin De Veden kaupungista Onevetin koirahoitolaan, koska ne olivat sairastuneet parvoon. Valitettavasti vain pieni osa pennuista selviytyi tästä koiranpennuille yleisestä ja vaarallisesta viruksesta. Nonja on yksi niistä selviytyjistä, jotka selättivät tämän viruksen.

Nonja on ujo pieni tyttöpentu, joka uskaltaa tulla katsomaan uusia ihmisiä vain muiden koirien takaa.  Vaikka Nonja jännittää vieraita, pikkuinen on todella kiinnostunut uusista ihmisistä ja yrittääkin kerätä rohkeutensa, tehdäkseen tuttavuutta tulijoiden kanssa. Nameja Nonja uskaltaa ottaa vieraiden kädestä ja herkut ovatkin loistava tapa saada neidin huomio.

Nonja on pennuille tyypilliseen tapaan iloinen ja leikkisä. Pikkuinen rakastaa hyppiä ja pomppia edestakaisin, kuten normaalin pennun kuuluukin. Muita koiria ja pentuja kohtaan hurmaava Nonja on hyvin lempeä ja ystävällinen.

Aikuisena Nonja tulee  arviden mukaan olemaan noin 10-13 kg painava ja säkäkorkeutta tälle neidille arvioidaan kasvavan noin 35-40 cm. Nonja on valmis matkustamaan omaan kotiinsa noin kahden viikon kuluttua.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Nonja tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.

Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan Nonjan kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Nonja saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Nonja on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

23.11.2015
Suloinen Nonja on varattu omaan kotiin Saksaan.

Harkitut yhteydenotot Sariannalle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.