Päivitetty 19.09.2015

Kodin saanut koira: MAMI


Mami 09/15

Mami 09/15

MAMI

* noin 2-vuotias

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

11.11.2014

Romanian kaduille syntyy päivittäin lukuisia uusia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Osa koirista jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille tarhoille, osa katoaa. Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden mahdollisuuden parempaan elämään. Yksi näistä onnekkaista on nuori emo Mami. Mami löytyi syksyllä 2014 autotien varresta, missä se oleskeli kahden pienen pentunsa kanssa. Kulkureiden Romanialaiset pääyhteistyökumppanit Anda ja Alina Murgu halusivat auttaa pesuetta ja veivät Mamin pentuineen turvaan yhdistyksensä, Asociatia Suflete Dragin uudelle tarhalle. Mamin pennut ovat tätä kirjoittaessa noin 8-viikkoisia joten tämä äiti olisi jo valmis muuttamaan ikiomaan kotiin Suomeen.

Vieraillessaan Romaniassa 2014 Kulkureiden aktiivit tapasivat Mamin ensi kertaa. Mami ujosteli vieraita, mutta tutulle, koiran luottamuksen jo lunastaneelle Andalle se heittäytyi selälleen ja kerjäsi piipittäen huomiota. Mami vaikutti lempeältä ja hyvin nöyrältä koiralta. Se ei ole kohtuuttoman arka mutta tarvitsee varmasti aikaa ja herkän koiran sielunelämää ymmärtävän omistajan saadakseen itseluottamusta ja tottuakseen maailman menoon. Säkäkorkeutta Mamilla on 45cm.

27.1.2015
Mamista on Andan hellässä huomassa kuoriutunut leikkisä ja aktiivinen neiti. Se on edelleen hieman ujo, mutta kuitenkin sosiaalinen ihmisten kanssa. Mami tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa.

Lisätty uusia kuvia Mamin galleriaan.

18.3.2015
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa 2015 Kulkureiden aktiivit tapasivat myös Mamin. Vieraat kiinnostivat Mamia kovasti. Se kierteli ihmisiä ja mieli olisi tehnyt tulla tutustumaan, mutta rohkeus ei ihan vielä riittänyt. Tuttuen ihmisten kanssa Mami on sosiaalinen, mutta tarvitsee paljon aikaa luottaakseen vieraaseen.

Kauniille Mamille lisätty muutama uusi kuva.

9.5.2015
Saimme jälleen kuulumisia Mamista, kun Kulkureiden edustajat vierailivat Romaniassa toukokuun alussa. Mami on edelleen hieman ujo, mutta selkeästi reippaampi ja luottavaisempi kuin viimeksi tavatessa. Vierailen mennessä Mamin häkkiin sen häntä heilui ja ujostelusta huolimatta neiti halusi leikkiä ja saada rapsutuksia. Vaikuttaakin siltä, että päästessään rauhallisiin, normaaleihin kotioloihin Mamilla olisi kaikki edellytykset reipastua ja pärjätä elämässä

10.7.2015
Mami jatkaa reipastumistaan. Heinäkuun Romanian matkalla Kulkureiden aktiivit tapasivat jälleen Mamin joka pienen alkujännityksen jälkeen tuli hakemaan vieraiden huomiota. Ja kun huomiota neiti sai, niin nautti siitä kellahdellen kyljelleen ja maharapsutuksia pyytäen. Mami antoi käsitellä itseään hyvin sekä katsoa hampaat ilman ongelmia. Se vaikuttaa lempeäluonteiselta koiralta joka on kiinnostunut ihmisten tekemistä. Toisia koiria Mami väistää eikä tappele missään tilanteessa. Tarhalla sen ei ole kuultu haukkuvan. Reipastuneen Mamin olisikin jo aika päästä omaan kotiin nauttimaan normaalista elämästä!

Mami on rakenteeltaan todella siro. Painoa sillä on vain noin 12-15kg.

Lisätty kuvia ja videopätkiä Mamille. Kuvien otto hetkellä neidillä oli kova turkinlähtö päällä, joten karvapeite näyttää melko karulta.

5.9.2015
Kulkureiden ja vaatesuunnittelija Paola Suhosen yhteistyörprojektin Hobo Dogs meets IVANAHelsinki tiimoilta Paola vietti kaksi päivää Asocoatia Sulflete Dragin tarhalla. Päivien aikana hän tutustui herttaiseen Mamiin joka sulattikin heti Paolan sydämen: “Bongasin iki-ihanan Mamin, joka oli aluksi hiukan ujo, mutta ei  malttanut kauaa lymyillä kopissaan, vaan halusi selvästikin tulla syliin rapsuteltavaksi. Ihana pikku otus!”. Lisätty Mamille uusia upeita Paolan ottamia kuvia.

19.9.2015
Mami matkustaa Ranskaan, jossa hänen tuleva perheensä odottaa.

 

Varausta hoiti Taija Mäkinen.

Video Mamista 07/15.

Video Mamista 07/15.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.