Kodin saanut koira: ROLLEY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Rolley6 0715

 

 

ROLLEY

* arvioitu syntymävuosi 2012

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa.

 

 

 

03.07.2014
Anda Murgun Jilavan tarhalla vieraillessamme tapasimme monenlaisia koiria, isoja, pieniä, pentuja, vanhuksia, rauhallisia ja vilkkaita. Kaikilla näillä koirilla on erilainen tarina, mutta yksi asia niitä yhdistää. Jossakin elämänsä vaiheessa, ne on hylätty ja jätetty selvityimään omillaan kuka mistäkin syystä. Rolleyn, hyvin aktiivisen ja reippaan nuoren nartun andan tytär Alina on löytänyt lasten leikkikentältä yksinään. Alina otti tytön kiinni ja toi sen Jilavan tarhalle turvaan.

Rolley herätti huomiomme häkissään. Tytön ulkonäössä ei ole sinänsä mitään kovin huomiota herättävää, mutta Rolley tuli lähes aidan läpi syliimme. Se kiipesi, läähätti, pyörähteli, vikisi ja poukkoili ympäriinsä, sekä tunki vähän väliä päänsä aidan rakojen läpi rapsutettavaksi ja jäi lähes joka kerta jumiin. Häkkiin astuttuamme Rolley repesi lähes liitoksistaan, ihmisiä, ihanaa.

Rolley on nuori, arviolta 2-vuoden ikäinen steriloitu narttu. Tässä tytössä on poweria, energia läikähtelee ja innokkuutta tekemiseen löytyy. Rolley on ystävällinen, avoin ja lähes hyperaktiivinen. Rolley jakaa häkkinsä leikkisän nuoren uroksen ja hieman rauhallisemman nuorehkon nartun kanssa. Kolmikon kemiat kohtaavat, tosin rauhallisempi narttu ilmoittaa välillä Rolleylle kun innokkus menee yli. Rolley ei ole tästä millänsäkään, väistää ja jatkaa omia toimintojaan, ehkä hieman rauhoittuen.

Rolley on keskikokoinen n. 50-55 cm ja 15-20 kiloinen solakka tyttö. Rolleyn mieli ei pienestä järky, se hyppäsi vesisaaviin ja kiipeili aidalla, eikä vaikuttanut kertaakaan pelokkaalta tai jännittyneeltä. Rolley tulee tarvitsemaan kodikseen aktiivisen ja pitkämielisen perheen, jossa muistetaan aktivoinnin ja energian purun tärkeys. Koirakaveri energian purkua varten olisi myös varmasti mainio lisä uudessa kodissa. Rolley tulee vaatimaan myös tapakasvatusta, remmilenkkeily ja muut peruskoiran tavat eivät ole tuttuja tälle nuorelle tuulispäälle. Kissojen kanssa Rolleyta ei ole testattu.

11.05.2015
Toukokuun aktiivien matkalla tavattiin myös Rolley. Rolley on edelleen reipas ja energinen. Vauhtia piisaa ja ihmisen läheisyys on tälle energiapaketille todella mieluisaa. Rolley ei hauku tarhalla, mutta haussa on ehdottoman aktiivinen, ehkä jopa harrastava koti, jotta ylitsevuotava energia ei ohjaudu vääriin asioihin. Rolley jakaa häkkinsä yhden rauhallisemman nartun ja nuoremman uroksen kanssa, joiden kanssa tulee hyvin toimeen. Rolley on iästään huolimatta vielä leikkisä ja ehkä hieman sählä, mutta aktiivien kuvailun mukaan kuitenkin ennen kaikkea reipas ja hauska koira.

15.08.2015
Hurmaava vauhtimimmi Rolley odottelee edelleen kotiaan Suflete Dragin tarhalla Romaniassa. Heinäkuussa Kulkurien Aktiivien reissulla tavattiin myös vauhdikas Rolley. Aktiivien kuvauksesta löytyy kuvaus “hullu riekkuja” ja sellainen tämä energinen ja aktiivinen neito on. Missä ihminen, seillä Rolley ja hyppii ja riekkuu ja hakee huomiota jatkkuvasti. Rolleyn luonne on reipas ja sosiaalinen ja ajan kanssa tämä energiapommi kyllä osaa rauhoittuakin. Rolleyn tulevassa kodissa toivotaankin olevan rutkasti aktiivisuutta ja ehkä toive harrastaa jotakin, sillä potentiaalia tässä tytössä on ja paljon.

19.9.2015
Onnekas Rolley sai loppuelämän kodin Ranskasta.

Yhteyshenkilönä toimi Johanna.

Rolley ja häkkitoveri Adele Suflete Dragin tarhalla 07/15

 

Rolley Suflete Dragin tarhalla 10.03.2015

 

Video Rolleysta Romaniasta 05/2014

Kuvat aukeavat klikkamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: