Kodin saanut koira: NOSPEL

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

14.11.2013

NOSPEL

* arvioitu syntymäaika 2001

* uros

* Virossa

 

 

 

 

 

19.11.2013

Nospel on huostaanotettu joukolta kodittomia alkoholisteja, jotka asuttivat autioita taloja milloin missäkin saivat rauhassa asustaa. Ilmeisesti he olivat jonkin verran välittäneet tästä pienestä koirasta, sillä se on kuitenkin selvinnyt hengissä tähän asti. Turkki on kurjassa kunnossa kuten hampaatkin, vartalo on lihakseton mutta se on silti elossa. Tiedä sitten, mitä kaikkea pikkupappa on pitkän elämänsä aikana kokenut ja nähnyt, sen silmistä näkyy iän tuoma viisaus. Kumpa se vain osaisi kertoa, sillä olisi varmasti monia tarinoita kerrottavanaan.

Nospel on hyvin pieni, n. 30com korkea ja painaa alle 10kg.

Nospel on luonteeltaan rauhallinen. Ikäki tekee varmasti osansa, kuten myös oma arvon tunteenkin. Jos pikkupappa ei halua pantaa kaulaansa, livahtaa se panann laittajan jalkojen välistä karkuun ja häkistään ulos, kirmaa pienillä jaloillaan kunniakierroksen tarhan piha-alueen ympäri ja pysähtyy sitten arvokas ilme kasvoillaan ja antaa laittaa pannan jotta hän pääsee lenkille.

Lenkillä herra menee alkuun niin lujaa kuin tajuttaja tulee perässä, mutta ensimmäisen pissan jälkeen tahti rauhoittuu ja pappa alkaa haistella innokkaana muiden jättämiä merkkejä. Pappaa saa käsitellä, nostella ja takkujakin sai nyppiä ilman reaktiota. Nospel vain seisoo paikallaan kun yksi nyppii sen karvaa, toinen kurkkii korvia, mutta hampaitaan se ei mieluusti näytä. Viimein pääsin kurkkaamaan sen suuhun ja kyllä siellä hammasremonttia kaivattaisiin varmasti. Hampaat on kuluneet, mutta niitä kuitenkin vielä löytyy. Tietysti paras tilanne olisi, jos pikkupappa pääsisi perusteelliseen eläinlääkärin tutkimukseen jo Virossa, missä se on halvempaakin kuin Suomessa. Samalla saisi hampaatkin laitettua kuntoon. Tätä systeemiä on jo käytetty kahden aiemmin Virosta Suomeen tulleen vanhan koiran kohdalla ja tulokset ovat olleet mahtavat. Molemmat vanhat koirat saivat yksityishenkilöltä lahjoituksen, jolla saatiin kustannettua eläinlääkärin lasku.

Nospel on tullut tarhalla kaikkien koirien kanssa eivätkä kissatkaan saa papassa negatiivista reaktiota aikaan. Kuulo saattaa papalla olla jo heikohko, mutta se ei Nospelia itseään tunnu haittaavan.

 

21.1.2014

Nospel on päässyt eläinlääkärintarkastukseen, kiitos ihanien lahjoittajien! Lahjoituksia tuli enemmän kuin Nospelin klinikkakäyntiin meni ja ylijääneet varat käytetään Rakveren muille koirille, kiitos vielä kaikille lahjoittajille!

Nospelin sydän rohisi kuunneltaessa sen verran, ettei eläinlääkäri halunnut pikkupappaa rauhoittaa. Siispä hammasremontti ja kastraatio jäi haaveeksi. Tosin hampaat ovat lääkärin mukaan yllättävän hyvät tuon ikäiseksi ja pappa pärjää niillä varmasti loppuun asti. Verikokeiden tulokset näyttivät myös normaaleja lukemia, eli siltäkin osin pappa on hyvässä kunnossa.

Eläinlääkärin arvio papan iästä on reilusti yli 10v. ja oli ihmetellyt kovasti, miten pappa voi olla noinkin hyvässä kunnossa! Nospelille on muutama hyvä kotiehdokas, toivotaan että papalle löytyisi se viimeinen koti jossa viettää luultavasti elämänsä onnellisimmat päivät!

 

27.1.2014

Nospel on nyt varattu! Häntä odottaa uudessa kodissaan kaksijalkaisten lisäksi sekä rescuekoira että -kissa.Toivotaan pikaista kotiutumista pappakoiralle!

13.2.2014
Nospel kotiutui 8.2.2014

21.5.2014
“Vaikeuksien kautta voittoon” on Nospelin motto. Nospel saapui Suomeen ja jo matkalla havaittiin, ettei pikkupapalla ole kaikki hyvin. Kotiudittuaan Nospel vietiin nopeasti eläinlääkäriin ja lopulta tutkimuksissa todettiin papalla olevan kasvain. Nospelin koti päätti ottaa riskin ja yrittää leikkausta.

Leikkaus onnistui ja kriittiset 48h menivät. Nospelin vointi oli hyvä. Kuitenkaan ei uskallettu hengähtää vielä, mutta muutamien päivien kuluttua oli selvää, ettei pappa aikonut antaa periksi. Nospel selvisi ja reipastui ajan kanssa, tarhalla aikanaan nähdyt kirmaukset tulivat taas kuvioihin ja silloin tiedettiin, että kaikki on hyvin!

Varaajatädin oli onni ja kunnia tavata tämä selviytyjä-pikkupappa Kulkurien järjestämässä mielenilmauksessa Helsingissä 17.5.2014. Kuten kuvista näkyy, oli pappa ikäisekseen ja kokemustensa jälkeen hyvin reipas ja hyväkuntoinen!

 

Varaajana toimi Nea.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: