Kodin saanut: NUFI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

NUFI

* n. 1,5-vuotias

* uros

* Virossa.

 

 

 

Nufi löysi oman kodin Suomesta toisen yhdistyksen toimesta.

Nufi on noin 1,5-vuotias pieni, n. 40cm korkea musta koirapoika Rakveren tarhalla. Nufi päätyi tarhalle veljensä kanssa ja asuttivat yhdessä samaa häkkiä. Veli kuitenkin löysi jo kodin ja nyt olisi aika Nufinkin päästä omaan kotiin!

Häkin ovella seisoessaan näkee hyvin iloisen ja reippaan koiran, joka haukkuu kuin vaatien ihmistä tulemaan lähemmäs. Kun häkkiin menee sisälle, paljastuu rohkean kuoren alta kuitenkin arka ja epävarma pieni koira. Jostain syystä Nufin luottamus ihmiseen on kärsinyt tai sitä ei ole ollutkaan, ja uuden kodin tuleekin varautua rohkaisemaan ja rakentamaan tämän aran koiran luottamusta ihmiseen.

Nufia ei ilmeisesti ole koskaan opetettu kävelemään hihnassa, sillä se pelkää hihnaa ja sen laittoa ja poisottoa kovasti. Hihnassa Nufi on kovin epävarma ja hätäinen, mutta rauhoittuu hetken poukkoilun jälkeen viereen silitettäväksi. Uuden kodin tuleekin tiedostaa, että Nufin koulutus täytyy aloittaa alusta, aivan kuin pienen pennun kanssa. Nufi ei myöskään välttämättä ole sisäsiisti.

Vaikka Nufi on hyvin ystävällinen, ei sitä suositella aivan pienten lasten perheeseen arkuutensa vuoksi. Nufi myös haukkui häkissään, joten kerrostalo ei välttämättä ole paras mahdollinen asumismuoto hänelle. Uudessa kodissa voisi olla reipas ja kiltti koirakaveri Nufia odottamassa, mutta kissoja hän saattaisi jahdata.

Yhteydenotot Nealle.

Päivitetty 20.8.2012

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: