Päivitetty 03.09.2013

Kodin saanut: NUKI


"Kesämies" 26.6.2013

NUKI

* n. 4-5v

* uros

* kastroidaan

* Virossa

 

 

 

 

22.5.2013

Nyt tuntuu Virossa putkahtelevan “takkukoiria” joka kulman takaa. Nuki päätyi tarhalle, kun sen vanha omistaja joutui hoitokotiin. Eipä ollut vanha rouva jaksanut enää pariin vuoteen Nukin turkkia hoitaa, vaikka kovasti oli koirasta pitänytkin. Lopputulos pitkäkarvaisella pikkukoiralla, kuten kuvista näkyy, on pelkkää takkua oleva pieni koira.

Nukille ympäristön muutos on totaalinen. Rauhallinen, oma koti jossa asui vain vanha omistaja ja Nuki, vaihtui kertaheitolla häkkiin ja useisiin koiriin. Stressaava ja rauhaton ilmapiiri, jatkuva hälinä ja vieraat ihmiset ovat Nukille uutta. Se pitää ihmisistä, mutta se on niin ihmeissään toisista koirista, ettei malttaisi keskittyä muuhun kuin niiden luokse pääsemiseen. Nuki oli innoissaan mennyt tutustumaan koiranpentuun, mutta pentua jännitti Nukin lähestyminen. Nuki huomasi tämän ja tutustui pentuun hyvin kohteliaasti. Kissoja kohtaan Nuki ei osoittanut minkäänlaista mielenkiintoa. Kuitenkin tarhalla tehty kissatesti ei kuvasta oikeaa tilannetta, joten emme voi luvata etteivätkö kissat kiinnostaisi kotioloissa.

Nuki on pienikokoinen, n. 35cm ja 8kg. Väriltään se luultavasti on kokonaan valkoinen. Rotumixissä voisi ehkä löytyä ainakin Bichon Havanaise. Nuki ei juurikaan haukkunut tarhalla, joten se voisi sopia jopa kerrostaloon asumaan.

Tulevan kodin tulee sitoutua Nukin turkin hoitoon. Kodin tulee myös ymmärtää, ettei Nukia luultavasti ole koulutettu eikä se välttämättä ole sisäsiisti. Nuki ei antanut trimmata turkkiaan vapaaehtoisesti, niimpä se jouduttiin rauhoittamaan trimmausta varten. Voi olla, että muutkin hoitotoimenpiteet ovat sille liian jännittäviä ja stressaavia ja niihin totuttamiseen täytyy uuden kodin varautua.

 

8.7.2013

Pieni Nuki-poika on ihme kyllä edelleen Rakveren tarhalla odottamassa omaa kotiaan. Tämä selkeästi kodissaan hemmoteltu, oman arvonsa tunteva pikkukoira tietää mitä haluaa ja ilmoittaa kyllä epämiellyttävästä kohtelusta. Pikkuherra saattaa häkistään nappasta silittelijää sormesta ja syliin nostaminen ei kuulu tämän herran mukavuusalueelle. Lenkillä Nuki käyttäytyy kuten hienon pikkuherra kuuluukin, eli hän kulkee kauniisti hihnassa ja odottaa ihmisen kulkevan perässään.

Samaa kokoluokkaa olevan nartun kanssa Nuki teki kauniisti tuttavuutta ja kodista voisikin löytyä sittenkin pieni tyttökoira.

Nukin kodin tulee varautua käsittelyssä mahdollisiin vastalauseisiin, joita pikkuherra voi esittää. Muuten Nuki on kaikin puolin oikein mukava ja kaunis pieni poika tupsukorvineen! Kuvia lisätty.

 

2.8.2013

Nuki pitää kovasti kiinni hemmotellun ja oman arvonsa tuntevan pikkukoiran käyttäytymisestä. Missä olisi todelliselle pikkukoiralle oma pikkukoira-ihminen? Nuki testattiin uudelleen kissoilla ja tämäkin testi osoitti, että herra voisi hyvin sopia kissaperheeseen. Lisätty kuva.

 

20.8.2013

Nuki on löytänyt oman kodin Virosta.

 

 

Varaajana toimi Nealle.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.