Kodin saanut koira: OBY nyk. Topi

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

10665183_10204339878554518_1018743540769724697_nOBY

* arvioitu syntymäaika 7/2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

3.11.2014
Suloinen Oby on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen.

 

22.11.2014
Pikkuinen Oby saapui tänään uuteen kotiinsa lumiseen Suomeen. Onnea yhteiselle taipaleelle.

5.1.2015
Kuulumisia pikkuisen Topin uudesta kodista.
“Loppuvuoden terveiset Topilta (ent. Oby)! Reilu kuukausi sitten Topi asettui taloksi, ja aivan ihanan pikkuriiviön olen kaveriksi saanut 🙂 Topi on kasvanut huimasti ja alkaa olla jo koiran koossa. Ruoka siis maistuu ja lenkillä kulkee noheesti hihnassa ja myös ilman. Aluksi ulkona oli tosi jännää pikkuselle, kaupungin äänet ja kaikki vastaantulijat yms. olivat niin jännittäviä, ettei pissata pystynyt ulos ollenkaan. Sisälle sitten hienosti sanomalehdille 🙂 Mutta viikon jälkeen kotiutumisesta alkoi ulkona jo sen verran rentoutua, että pissatakin pystyi, ja siitä alkoikin täysi sisäsiisteys! Nykyään ulkoilukin on vain mukavaa, hirmusen ihmis- ja koiraystävällinen pikkuherra mr T on, ja koirapuistoissa rymyäminen lempipuuhaa 😀 Muita suosikkiviihteitä on kaikenlaiset Sherlokkipuuhat, ratikassa matkustaminen ja toimistokoiran vaativa pesti 😀 Naskalihampaat on kiva iskeä kiinni vähän kaikkeen, etenkin mamin ihoon, mutta eiköhän se jäytämisinto hellitä, kun maitohampaat on vaihtuneet. Mitään varsinaista tuhoa ei ole nakerteluinto kuitenkaan teettänyt (mitä nyt joulukuusen kynttilöiden johdon naksaisi poikki, taisi Topille riittää jouluvalot siinä kohtaa :D). Yksinoloonkin tottui alun jälkeen oikein mainiosti ja pärjää työpäivän ajan itsekseen kotona. Aivan mahtavan koirakaverin olen saanut, kiitos Kulkurit ja thank you Luiza Mandru for saving him and taking good care for his first months, he’s a wonderful playful and smart little dog! :)”
Kiitos miljoonasti ihanista kuulumisista ja upeaa alkanutta vuotta Topille ja omistajalle!

 

 

Varaajana toimi Tanja.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: