Päivitetty 07.05.2016

Kodin saanut koira: OLGA


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloidaan

 

3.12.2015
Asociatia A Doua Sansa on Ioanan ja Carmenin, kahden sinnikkään romanialaisen eläinsuojelijan ylläpitämä yhdistys. Yhdistyksellä on Glinan kylässä koiratarha, jossa asuu noin 350 koditonta koiraa. Olgan omistaja oli ilmestynyt tarhan portille nuoren Olgan ja kahden pienen pennun kanssa. Omistaja oli sanonut, että hylkää koirat pellolle, ellei niitä oteta tarhalle. Tarha on ääriään myöten täynnä, mutta mitäpä muuta voi eläinrakas ihminen tehdä, kuin säästää koirat miltei varmalta kuolemalta?

Olga asuttaa häkkiään nyt omien sekä viiden “adoptiopennun” kanssa. Pentu vielä itsekin, Olga on supersosiaalinen ja ihmisystävällinen koira, joka antaa vieraan tutkia ja koskea pentujaan. Se ei kuitenkaan ole mikään häslä, vaan osaa myös odottaa vuoroaan. Varsin miellyttävä koira siis. Se tulee reippaasti tervehtimään tulijaa ja selvästi nauttii ihmisen läsnäolosta siitäkin huolimatta, että sen pennut ovat samassa häkissä. Ihmissyli on sille kuitenkin uusi ja outo paikka ja se hiukan jännittää kaunista Olgaa. Olgalla on töpöhäntä. Sitä emme tiedä, mihin sen loppuhäntä on jäänyt, vai onko sitä koskaan ollutkaan.

Olga on hieman alle 50 senttiä korkea ja painaa noin 15 kiloa.

4.3.2016
Kevät tekee tuloaan myös Romaniassa. Kunpa joku huomaisi herttaisen ja iloisen Olgan ja tuumaisi, että tuossapa onkin minun koirani. Ajan kulumisen myötä Olga siirtyy pentukategoriasta nyt aikuisten liigaan odottamaan löytäjäänsä.

27.3.2016
Passiivinen tarhaelämä ei tee kenellekään hyvää. Olga on nuori koira, joka kaipaa liikuntaa ja virikkeitä, joita kumpaakaan ei tarhalla ole tarjolla. Olga onkin kerännyt painoa tarhalla, mikä kuormittaa pienehkön koiran tuki- ja liikuntaelimistöä. Se on kuitenkin säilyttänyt avoimen ja ihmisrakkaan  luonteensa ja saadessaan vieraita, se kiipeää heidän syliinsä nauttimaan läheisyydestä. Ehkäpä kevät tuo tullessaan sille oman kodin.

8.4.2016
Pienen ja pippurisen Olgan kotimatka alkoi tänään, kun se varattiin omaan kotiin Suomeen.

7.5.2016
Suomi sai viime yönä uuden ihanan koirakansalaisen, kun Olga ja omistaja kohtasivat ensi kertaa lentokentällä. Onnea matkaanne, Olga ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Olga saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Olga on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Olgan yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.