Kodin saanut koira: OTIS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Otis1 0514

 

 

OTIS

* uros

* kastroidaan

* 7-8 v.

 

 

 

16.03.2014
Tämä Glinan tarhalla oleva herrasmies on onnistunut olemaan niin huomaamaton, että se on odottanut omaa kotiaan jo yli seitsemän vuoden ajan ilman, että kukaan on ollut siitä sen kummemmin kiinnostunut. Alunperin Otis tuotiin Glinan tarhalle jo lopetetulta kunnalliselta tarhalta
150 muun koiran kanssa. Tällöin Otis oli vielä pentu ja sillä oli emo turvanaan.

Ihan heti ei ajattelisi, että Otiksella on ikää jo 8 vuoden verran. Se on rauhallinen ja tasapainoisen oloinen kuten emonsakin, mutta myös leikkisyyttä ja urheilullisuutta löytyy. Otis virikkeellistää itseään “karkaamalla” häkistään silloin tällöin lyhyelle seikkailulle lähiympäristöön. Jos häkistä poistumista voi karkaamiseksi edes kutsua, sillä Otis palaa aina takaisin häkkinsä eteen odottamaan, että hänet päästetään takaisin kotiinsa. Kotihan häkistä Otikselle on muodostunut, sillä herralla ei tietoa paremmastakaan ole.

Otis on strategisilta mitoiltaan n. 55 cm korkea, alle 30 kg painoinen, sirohko ja hyväkuntoisen oloinen uros, jolla on keveä askel ja hyvät hampaat. Sanomattakin on selvää näin monen tarhavuoden jälkeen, että herralla on lehmän hermot. Se muistuttaa olemukseltaan äitiään Babia eli Otis on myös ystävällinen, rohkea, ihmisrakas, se ei mm. vahdi ruokaansa tms. Otis ei myöskään turhia räksyttele.

Otiksen äitiä potkaisi onni alkuvuodesta, kun se sai vihdoinkin kodin Saksasta. Toivoisimme samaa onnea Otikselle. Otis vaikuttaa sen verran viisaalta koiralta, että sellainen lottovoitto tuskin hänen päätään sekoittaisi. Päinvastoin Otiksella on paljon selviytymistarinaa kerrottavana ja viisautta jaettavana sellaiselle ihmiselle tai perheelle, joka häntä haluaisi kuunnella.

26.06.2014

Herra Otis, koira kuin peruskallio. Näin voisi Otista ehkä parhaiten kuvailla. Herran luonne on hyvin rauhallinen ja turhaa hötkyilyä Otiksen käytöksestä ei löydä suurennuslasillakaan. Kun Otiksen häkkiin astuu, tulee poika rauhallisesti ja avoimesti tutustumaan ja ottamaan rapsutukset vastaan. Lempeys on yksi Otiksen ehdoton valttikortti, jolla herra hurmaa helposti kaikki puolelleen. Otis odottelee omaa kotiaan Glinan tarhalla edelleen.

Olisitko sinä valmis ottamaan Otiksen lempeyden ja elämänviisauden vastaan?

13.10.2014
Otis on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

25.04.2015
Vihdoinkin! Matka on ollut pitkä ja mutkia on ollut, mutta nyt Otis on vihdoin eilen saapunut öisellä Kulkurilennolla Suomeen ja omaan kotiinsa.

Yhteydenotot otti vastaan Johanna Lisko.

Videon Otiksesta Glinan tarhalla 08.03.2014 löydät täältä.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: