Kodin saanut koira: PACOLINO (nyk. Ozzy)

Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

 

1.8.2016
Pacolino heitettiin pienenä pentuna siskonsa Adiivan kanssa Kulkurien yhteistyökumppanin Onevetin hoitolan muurin yli pihalle. Tämä sisaruskaksikko oli ilmeisesti omistajalleen vain riesa, sillä hän hankkiutui niistä eroon, mutta sen verran inhimillisyyttä pennut hylänneeltä henkilöltä löytyi, ettei se tappanut niitä tai jättänyt oman onnensa nojaan, vaan toimitti pennut paikkaan, jossa koirista huolehditaan. Löydettäessä Adiiva ja Pacolino olivat erittäin laihoja ja huonossa kunnossa.

Pacolino on sairastanut aivan pienenä penikkataudin ja sairauden johdosta se menetti hetkellisesti jopa kävelykykynsä. Pacolino selviytyi penikkataudista hengissä, mutta sille jäi taudista keskushermosto-oireita eli vahvoja lihasnykäyksiä. Nämä lihasnykäykset vaikuttavat Pacolinon tasapainoon ja tästä johtuen Pacolino etsii kotia Erityisadoptio-kategoriassa. Pacolino pystyy kävelemään, vaikkakin sen meno on melko huteraa.  Tällä hetkellä Pacolinolla on aivojen toimintaa tukeva lääkitys (Viregyt-K). Romanialaisen eläinlääkärin, Dr. Adinan, mukaan Pacolinon oireet eivät tule pahenemaan vaan ne pysyvät ennallaan tai mahdollisesti vähenevät vähitellen. Dr. Adina on arvoinut myös, että pentuna sairastettu penikkatauti ei lyhennä koiran elinikää eikä aiheuta tulevaisuudessa muita ongelmia terveyden suhteen. Pacolinon hampaat ovat hyvässä kunnossa eikä penikkatauti ole vaurioittanut niitä.

Onevetin hoitolassa Pacolino kulkee vapaana paikasta toiseen ihmisten ja muiden koirien perässä ja tulee toimeen jokaisen vastaantulijan kanssa.  Toisen koiran rähistessä sille, Pacolino lähtee suosiolla kauemmas eikä provosoidu lainkaan. Luonteeltaan Pacolino on kerrassaan hurmaava pieni pakkaus. Pacolino saattaa rauhoittella itseään ottamalla ihmistä napakasti hampailla kiinni kädestä. Pacolinon ele ei kuitenkaan ole aggressiivinen, vaan se pitää ihmisen kädestä kiinni, jotta nykiminen hieman hellittäisi ja Pacolino saisi parammin pidettyä tasapainon. Pacolinon keskushermosto-oireiden takia emme luovuta sitä kotiin, jossa on pieniä lapsia tai pieniä eläimiä.

Tällä hetkellä Pacolino on kooltaan noin 35-40cm korkea ja painoa sille on kertynyt noin 1o kg. Pacolino tulee kasvamaan vielä tästä vielä jonkin verran, mutta se jäänee silti melko pienikokoiseksi.

Pacolinon rotuperimässä on sen ulkonäöstä päätellen staffi/pittbull-sukua ja se tulee vaatimaan kodin, jossa on selkeät rajat sekä paljon rakkautta.

27.9.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Pacolinon syyskuussa Onevetin tarhalla ja kertoivat hienoja uutisia: Pacolinon keskushermosto-oireet ovat helpottaneet huomattavasti eikä niitä huomaa enää liikkeessä lainkaan. Energiaa Pacolinolta löytyy paljon ja tarhalla se kulkee koko ajan ihmisten mukana. Luonteeltaan Pacolino on todella ystävällinen ja iloinen sekä erittäin sosiaalinen koira, joka tulee toimeen kaikkien kanssa. Pacolino on tarhalla erittäin koirasosiaalinen ja nuoresta iästään huolimatta se osaa lukea muita koiria äärimmäisen hyvin. Pacolino on Onevetin tarhan pihalla vapaana eikä lainkaan mene häiritsemään ketjussa olevia koiria tai koiria, jotka eivät ole sosiaalisia. Pacolino ei ole tarhalla osoittanut mitään merkkejä resurssiaggressiivisuudesta. Pacolino antaa hienosti käsitellä itseään, mutta hammastelee ihmisiä kakaramaisesti innostuessaan, koska ei selkeästi tiedä saako niin toimia. Pacolino osaa kuitenkin rauhoittua ja lopettaa hammastelun, kun sitä pyytää tai nappaa syliin. Uuden kodin tulee olla valmis kärsivällisesti työstämään Pacolinon hammastelua ja opettamaan sille mikä on sallittua ja mikä ei. Pacolino osaa jo nyt ottaa hyvin kontaktia ja odottaa esim. nameja kärsivällisesti.  Kokonaisuutena Pacolino on kerrassaan upea paketti! Lisätty uusia kuvia Pacolinolle.

11.11.2016
Onevetin tarhalla ei yksinkertaisesti voi vierailla sivuuttaen Pacolinoa, sillä tämä pieni koira seuraa tarhalla vieraita kuin varjo aivan kuin se esittelisi tiloja ja paikkoja heille. Jos Pacolinon jättää huomiotta, istuu se kärsivällisesti jalkojen viereen odottamaan. Kun vieraat jatkavat matkaansa, myös Paco nousee ja tulee perässä. Pacolinolle rapsutukset ja huomio ovat kaikki kaikessa ja tällöin se hammastelee ihmisten käsiä innostuessaan. Pacolino kuitenkin rauhottuu nopeasti ja lopetti hammastelun, kun rapsutukset loppuivat. Kulkurien aktiivien sanoin “Jos vaan on mahdollista, niin Pacolino on entistäkin ihanampi”. Missä olisi tämän erityisen pojan ikioma rakastava koti? Lisätty Pacolinolle uusia kuvia ja kolme videota.

21.12.2016
Pacolino on varattu tänään ikiomaan kotiin Suomeen!

21.1.2017
Pacolinon, nykyisen Ozzyn, elämä on saanut täysin uuden suunnan, sillä tänään tämä hurmaava pieni mies matkusti ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea Ozzy ja perhe!

————————————————————————————————–

Pacolino on vielä pentu ja pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Pacolinon rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan mahdollisesti tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pacolino saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pacolino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Video nro1 11/2016

Video nro2 11/2016

Video nro3 11/2016

Video 7/2016

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: