Kodin saanut koira: PEDRO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

PEDRO

PEDRO

 

PEDRO

* arvioitu syntymäaika 6/2015

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

 

22.9.2015
Rosiorin kunnallinen tarha Romaniassa ei poikkeaisi muista tappotarhoista, ellei eläinsuojelija Cornelia Stan tekisi uutterasti töitä vapaa-ajallaan tarhalla. Parannusta on toki tapahtunut, mutta edelleen rankkurit toimittavat koiria tarhalle enemmän kun sinne mahtuu. Juuri koirien määrään kaupungissa halutaankin vaikuttaa ja näin Kulkurit yhteistyötahojen kanssa järjestääkin säännöllisesti sterilointiprojekteja. Työ on pitkän tähtäimen työ ja tästä projektista voit lukea lisää täältä.

Osan adoptoitavista Rosiorin koirista Cornelia toimittaa mahdollisuuksien mukaan toiselle Kulkurien yhteistyötaholle, OneVet -klinikalle Bukarestiin. Myös Pedro on näin Rosiorista siirtynyt OneVettiin odottamaan loppuelämän kotiaan.

Pedro on nuori koira vielä, noin 4 kk ja ihmiskontaktit ovat olleet luultavasti vähäiset, josta pieni jännittäminen johtuu. Kovasti on kuitenkin pienestä jännityksestä riippumatta kiinnostunut uusista ihmisistä ja häntä heiluen tarkkailee tilannetta. Pedro on tuumailija koira, eikä ole kovin riehakas pentu, vaikkakin kyllä leikkii ja on iloinen. Pedro antaa käsitellä itseään ja siinä samalla sai ihmiskädet pusujakin.

Pedro on aikusena arviolta noin 50 – 55 cm korkea ja noin 15 – 20 kg.

17.10.2015
Pedro pääsi kotiin ja koti löytyi Saksasta.

 

 

Yhteyshenkilönä toimi Stina

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: