Päivitetty 19.10.2015

Kodin saanut koira: JORDAN (J-Team)


JORDAN

* uros

* syntynyt 1.6.2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

1.9.2015
J-Teamin pennut syntyivät 1.6.2015 yhteistyökumppanimme, eläinsuojeluyhdistys A Doua Sansan yhden vapaaehtoistyöntekijän naapurin pihamaalle. Pihan omistajaperhe piti huolta emosta ja pennuista siihen saakka kun ne päätyivät yhdistyksen Glinan tarhalle. Pentueeseen kuului viisi koiralasta: nartut Joy ja Jade, sekä urokset Jordan, Julian ja Jazz. Suruksemme Jade menehtyi isompien koirien välisessä tappelussa. Pentujen emolla on omistaja, muttei varsinaista kotia. Emme kuitenkaan saaneet sitä adoptio-ohjelmaamme. Isästä ei ole varmuutta, mutta naapuruston mukaan se saattaisi olla pieni musta koira; oman kylän poikii.

Pentujen odotetaan jäävän pienehköiksi, noin 12-15 kilon painoisiksi ja makkaramallisiksi (eli lyhyehköjalkaisiksi). Emon strategiset mitat ovat noin 35cm / 10 kg. Luonteeltaan pennut ovat hyvin sosiaalisia ja leikkisiä.

18.9.2015
Jordan sai tänään ihania uutisia, sillä se on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

17.10.2015
Jordan saapui kotiin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Jordan tulee Suomeen kastroimattomana, sitoutuu tuleva koti kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen. Yhdistys osallistuu halutessa kastoinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Jordanin varaajana toimii Lilli Lanér.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.