Kodin saanut koira: KAARINA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Kaarina 07/15

Kaarina 07/15

KAARINA

* Noin 3-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

5.8.2015
Romanian kaduilla elää satoja tuhansia koiria. Kaduille ne ovat joutuneet erinäisistä syistä. Valtaosalla  on joskus ollut oma koti, josta ne on hylätty, osa on näiden koirien jälkeläisiä. Voisi luulla, että tarhalle päätyminen olisi pelastus, mutta valitettavasti näin ei Romaniassa läheskään aina ole. Kunnalliset koiratarhat ovat karuja paikkoja ja niille joutuminen tarkoittaa suurimmalle osalle koirista kuolemaa epäinhimillisellä tavalla. Vain pieni osa tarhoille joutuneista koirista on niin onnekkaita, että löytävät eläinsuojelijoiden turvin tiensä ulos kohti parempaa elämää.

Yksi näistä onnekkaista on persoonallinen Kaarina. Pari vuotta sitten Kaarina oli päätynyt Palladyn kunnalliseslle tarhalle, josta Kulkureiden yhteistyökumppanit, Anda ja Alina Murgu sen löysivät. Murgut eivät voineet jättää Kaarinaa Palladyyn, vaan lunastivat tytön itselleen ja sijoittivat paikalliselle koirasuojalle. Nyt Kaarina on siirtynyt asumaan Murgujen yhdistyksen, Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) tarhalle Jilavaan. Vieraillessan Romaniassa heinäkuussa 2015 Kulkureiden aktiivit tapasivat Kaarinan joka hurmasi matkalaiset heti positiivisella elämänasenteellaan. Niinpä Kaarina päätyi mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaa etsimään omaa loppuelämän kotiaan Suomesta.

Kaarinan tavanneet kuvaavat tyttöä iloiseksi tättähääräksi joka tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja toisten koirien kanssa. Aktiiveitammekin se tuli moikkaamaan, kuin olisi heidät aina tuntenut, eikä säästellyt pusuja. Kaarina on hyvin leikkisä ja aktiivinen. Rapsutuksia saadessaan se malttaa rauhoittua paikalleen, mutta jatkaa sitten taas höppäämistään. Kaarina nauttisikin varmasti kodissa, jossa sille tarjottaisiin aktiivinen elämä oman perheen kanssa. Tarhaoloissa tyttö ei juurikaan hauku. Töpöhäntäinen Kaarina on noin 55cm korkea ja painaa noin 20kg.

25.9.2015
Syyskuun Romanian matkallaan Kulkureiden aktiivit tapasivat jälleen iloisen Kaarinan. Saadessaan vieraita häkkiin Kaarinan koko pylly heilui ja se tuli luottavaisesti tapaamaan uusia ihmisiä. Pian tyttö makasikin jo selällään maharapsutuksia kerjäämässä. Kokonaisuutena Kaarina vaikuttaa tasapainoiselta ja rauhalliselta koiralta joka käyttäytyy kohteliaasti niin ihmisten kuin toisten koirienkin kanssa.

Lisätty kuvia Kaarinalle.

17.10.2015
Iloisia uutisia. Kaarina on varattu Ranskaan.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Kaarina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kaarina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: