Kodin saanut koira: DAEDALUS (Dream-Team)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

IMG_1915DAEDALUS

* arvioitu syntymäaika 12/2013

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa.

 

 

 

23.6.2014
Romaniassa tuhansia pentuja syntyy kadulle päivittäin. Osa niistä jää elämään kadulle, osa päätyy kunnallisille koiratarhoille ja osa katoaa jäljettömiin Pieni onnekas osa löytää tiensä eläinsuojelijoiden huomaan, jossa niille tarjoutuu mahdollisuus parempaan elämään, etenkin, jos ne adoptoidaan tarhalta omiin koteihinsa. Niin kutsutun Dream-teamin viisi hurmaavan kaunista pentua löydettiin metsän laidasta maaliskuun puolivälissä. Pennuista yksi on narttu, muut ovat uroksia. Kaikki viisi vauhdikasta pentua etsivät sivuillamme nyt aktiivisia kotiejaan.

Daedalus on yksi neljästä vauhdikkaasta uroksesta. Pennut ovat luonteeltaan keskenään hyvin samankaltaisia, erittäin vilkkaita, aktiivisia, sosiaalisia ja leikkiväisiä. Niissä on todennäköisesti saksanpaimenkoiraa rotuperimässä, ja tulevan kodin olisi hyvä omata jonkin verran koirakokemusta. Kotiuduttuaan Daedalus tulee vaatimaan rajoja, koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.

Kulkureiden tavatessa pennut Glinan tarhalla, niiden aktiivisuus oli käsin kosketeltavaa! Niillä oli hurja vauhti päällä koko ajan, eivätkä ne meinanneet asettua paikoilleen hetkeksikään. Kuvia otettaessa yksi yritti napsia lahkeista ja käsistä, toinen hyppi päälle ja kolmas veti rallia ympärillä. Syliin otetttaessa kaikki pennut kuitenkin rauhoittuivat rapsuteltaviksi.

Aikuisena pentueen koirista arvellaan kasvavan keskikokoisia, n. 20-25 kg painoisia ja n. 50 cm korkuisia. Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa.

06.01.2015
Daedalus odottaa edelleen omaa kotiaan Glinan tarhalla. Daedalus ja sisaruksensa ovat nyt jo nuoria aikuisia ja Daedalus on porukassa sellainen välimallin kaveri, ei mikään päällepäsmäri, mutta ei mikään pahnapohjimmainenkaan. Vieraita hieman jännitetään, mutta Daedalus rauhoittuu helposti ottamaan rapsutukset vastaan.

10.05.2015
Daedalus on tällä hetkellä kookas kaveri, säkää on pojalle siunaantunut jo lähes 60 cm ja painokin huitelee lähempänä 30 kiloa. Daedalus on nyt kevään aikana tavattu kahteen kertaan Kulkurien aktiivien toimesta. Reipastumista on viime kerrasta tapahtunut edelleen ja Daedalus onkin huomattavasti reippaampi, kuin veljensä Darius. Daedalus antaa vieraiden koskea ja käsitellä itseään normaalisti, tosin se vaatii pojalta vielä paljon työtä. Daedalus myös lähestyy vieraita omaehtoisesti. Ajalla ja panostuksella, tästä suuresta pojasta saa varmasti itselleen elinikäisen kumppanin.

30.07.2015
Komea Daedalus odottelee edelleen kotiaan Glinan tarhalla Romaniassa. Heinäkuun aktiivien matkalla Daedalus odotti ennen häkkiin astumista innokkaasti vieraita, mutta häkin sisäpuolella sävel oli toinen. Koska Daedaluksen veli Darius on kovin arka, ei Daedaluskaan vieraita lähestynyt. Kamera oli myös kerrassaan jännittävä laite.

Daedalus kaipaa kodiltaan aikaisempaa kokemusta aroista koirista. Aikaa ja motivaatiota kotiuttamiseen tulee löytyä rutkasti. Rauhallisella kotiuttamisella tästä pojasta saa varmasti ikuisen ystävän.

13.9.2015
Komea Daedalus on varattu omaan kotiinsa.

17.10.2015
Daedalus on viime yönä saapunut ikiomaan kotiinsa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Daedalus saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Daedalus on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Video Glinan tarhalta 05/15, jossa Daedalus ja Darius

 

Video Glinan tarhalta 31.5.2013, mukana koko Dream-team.

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: