Kodin saanut koira: PERLA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Perla remmilenkillä 2/2015

Perla remmilenkillä 2/2015

PERLA

* narttu

* n.4kk

* Romaniassa

 

 

 

 

 

26.2.2015
Pieni Perla koki saman kohtalon kuin moni muukin pentu Romaniassa. Perla hylättiin kylmästi erään kaupan pihalle. Tuotiin sinne, jätettiin yksin eikä taakse katsottu.

Perla oli löydettäessä kovin hämillään ja peloissaan mutta Perlan onneksi paikalle sattui yhteistyökumppanimme, eläinsuojelija Mihaela Soare. Mihaela kutsui pentua joka tulikin nopeasti Mihaelan luokse, turvaa hakemaan.

Perlalla on tällä hetkellä, noin 4 kuukauden iässä painoa noin 4kg ja arvio on että aikuisena painoa olisi noin 8kg.

Mihaelalla on äitinsä kanssa kotitalollaan Târgovișten kaupungissa yksityinen eläinsuoja, missä asustelee koiria ja kissoja. Eläimillä on pääsy myös sisätiloihin. Täällä myös Perla on, opettelemassa kotikoiran tavoille ja odottelemassa sen oman kodin löytymistä. Mihaela kuvailee Perlaa lempeäksi, ystävälliseksi ja hyvin kiltiksi koiraksi, joka tulee toimeen niin koirien kuin kissojen kanssa. Perla rakastaa ihmisiä ja sylissä oleskelua.

1.3.2015
Perla varattiin tänään omaan kotiin 🙂

15.4.2015
Perlan varauksen jälkeen kävi ilmi, että Perla kärsii vakavasta rakennehäiriöstä ja molemmissa takajaloissa on 4.asteen luksaatiot.

Konsultoimme kolmea asiantuntijaa Suomessa joiden mielipide on eläinsuojelullisista syistä eutanasia.

Romaniassa eutanasiaa ei kuitenkaan tunneta, edes tämänkaltaisissa tapauksissa. Liian monet koirat joutuvat sinnittelemään kipujen kanssa tai toivottomassa tilanteessa koska romanialaisille eutanasia on vieras käsite.

Pyrimme yhdistyksenä valistamaan romanialaisia yhteistyökumppaneitamme inhimillisestä eutanasiasta ja eläinten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hyvästä elämänlaadusta. Niin kauan kun koira on Romaniassa siitä vastaa paikallinen eläinsuojelutaho. Lopullinen päätös koiran kohtalosta on siis heidän käsissään.

Perlan varaus on yhdistyksemme puolesta peruttu, asiantuntijoiden lausuntoihin perustuen.
Seuraamme Perlan tilanteen kehittymistä ja pyrimme siihen, että Perla pääsisi nukkumaan pois rauhallisesti ja kivuttomasti.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Perla tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä.
Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Perla saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Perla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

 

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: