Päivitetty 19.10.2016

Kodin saanut koira: PICA


Syntymäaika: 2013-2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloitu

 

30.7.2016
Rosiorissa on yksi tarha koirille ja se on kunnallinen koiratarha. Tarhaa ylläpitää Rosiorin kaupunki ja tarhalla työskentelee kaupungin työntekijät, jotka eivät juurikaan koiria hoida, vaan hoito ja huolenpito jää eläinsuojelija Cornelia Stanille. Tarhalla on useampi sata koiraa, rankkureiden tuodessa jatkuvasti lisää ja osa koirista, oman turvallisuuden tähden, ovat ulkona koppeihin kettingillä kiinnitettynä. Cornelia tekee kaikkensa, että koirat ovat kesällä kuumuudelta ja talvella kylmyydeltä suojassa, mutta siltikin säiden armoilla oleminen koituu joidenkin koirien kohtaloksi, sairauden tai tappeluiden ohella.

Pica on tällä hetkellä kunnallisella koiratarhalla ns. koppikoirana. Tämä rauhallinen tyttö oli löydettäessä hyvinkin karvainen koira, jonka turkki oli maata viistänyt, mutta on nyt paikallisen eläinlääkärin toimesta parturoitu uuteen malliin, joka oli jättänyt hienot tupsut jalkoihin ja hännän päähän. Pica vaikuttaa helpolta koiralta ja antoikin hyvin käsitellä itseään. Se on erittäin lempeä ja sosiaalinen koira, joka jakaa pusujaan auliisti. Pica tulee toimeen myös muiden koirien kanssa ja kun viettää aikaa Pican kanssa, alkaa myös leikkisä puoli tulla siitä enemmän esille.

Kooltaan Pica on n. 50-55 cm ja paino n. 20 kg

19.10.2016
Pica sai kodin Saksasta.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa