Päivitetty 19.01.2016

Kodin saanut koira: PIFA


Pifa 11/2015

Pifa 11/2015

PIFA

* Narttu

* Arvioitu syntymäaika 7/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

19.11.2015
Pifa ja Pif löydettiin Rosiori De Veden kaupungista Rosiorin massasterilointi-, ja avustusprojektin talon läheltä, hylättyinä roskiksesta, noin kuukauden ikäisinä. Ne olivat huonossa kunnossa ja on todennäköistä, että he ovat parvo selviytyjiä. Nyt sekä Pifa, että Pif ovat hyvinvoivia, iloisia pikkuisia. Pentuja oli ollut kolme mutta kolmas katosi eikä löydetty enää. Pifa on pienempi kaksikosta ja arvio on, että tyttö tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi. Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa marraskuussa ja tapasivat myös Pifin ja Pifan. Pifa on ystävällinen ihmisiä kohtaan mutta outo tilanne hieman jännitti tyttöä.

Pifa on tällä hetkellä noin 4 kuukautta vanha ja aikuiskoko tulee arviolta olemaan noin 40-45cm, 13-18kg.

Pifa tulee ainakin tällä hetkellä hyvin toimeen muiden kanssa, on heidän löytäjän Cornelia Stanin mukaan oikeita penturiiviöitä, kaikella rakkaudella. Pennut ovat tällä hetkellä Kulkurien yhteistyökumppanin eläinlääkäriklinikan Onevetin tiloissa, odottamassa omien kotien löytymistä. Pif ja Pifa ovat rokotettuja ja valmiita matkaamaan kotiin milloin vaan.

19.1.2016
Pifa pääsee aloittelemaan uuden elämänsä Saksassa piakkoin. Onnellisia päiviä, Pifa!

———————————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pifa tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen sterilointia.

Pifa saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pifa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pifan yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.