Päivitetty 27.10.2013

Kodin saanut: PISICA


 

PISICA

* n. 9 kk

* Steriloitu narttu

* Romaniassa.

 

 

 

Pisica on Cocan tavoin löydetty seitsemän sisaruksensa kanssa kylästä läheltä Bukarestia. Andan mukaan Pisican ja sen sisarusten omistaja oli vanha ja hieman erikoinen tapaus, joka kasvatti n. 30 kpl koiria kotonaan, mutta ei sitten pystynytkään huolehtimaan niistä asianmukaisesi. Näin kaunis Pisica päätyi Andan luo odottelemaan omaa kotiaan.

Pisica on kauniin harmaa, suurikorvainen tyttönen, joka on tällä hetkellä n. 6 kk ikäinen. Pisicalla on alapurenta ja Pisica on steriloitu. Pisica on pienikokoinen, tällä hetkellä n. 30 cm korkea, muttei ole kuitenkaan rakenteeltaan kovin siro. Pisica tulee mainiosti toimeen muiden koirien kanssa ja olisikin hyvä, jos Pisican tulevassa kodissa olisi reipas ja rohkea koirakaveri..

Pisica on tällä hetkellä hieman arahko uusien ihmisten kanssa, joten tulevalta kodilta toivotaan aiempa koirakokemusta sekä mahdollista tietämystä elämästä aran/arahkon koiran kanssa. Koska Anda on Pisicalle tuttu, saa hän kuitenkin käsitellä Pisicaa täysin normaalisti, joten pysyvästä arkuudesta ei Pisican tapauksessa välttämättä ole kyse.

Pisican tulevalta kodilta toivotaan myös ainakin aluksi panostusta kunnolliseen kotiuttamiseen, jotta tyttösen stressi pääsee laskemaan, sekä tarkkuutta ja kunnollisia välineitä alkuaikojen ulkoiluihin, jottei Pisica pääse karkuun. Kotiutumista Pisican kohdalla varmasti helpottaisi myös rohkea koirakaveri kotona, jonka avulla Pisica saisi positiivisia kokemuksia pelottavissa tai ahdistavissa tilanteissa. Arkuudestaan johtuen Pisicaa ei suositella perheeseen jossa on aivan pieniä lapsia.

Yhteydenotot Johannalle

Päivitetty 23.07.2012

Pisican matkallani Romaniaan 3-6.9.12 tavanneena, pitää todeta että Pisica on kyllä varsin mielenkiintoinen tapaus. Kun saavuimme alueelle Andan pihalla, jossa Pisica suuressa koiralaumassa  asustelee, oli Pisican ensireaktio haukkua ja murista pelottavat vieraat ihmiset kauemmas. Pisica on arka ja pelokas, sekä tällä hetkellä selkeästi hyvinkin stressaantunut suuren koiralauman paineessa.

Pisican käytös ei kuitenkaan ole väistelevää tai pakenevaa, vaan tämä hyvin pienikokoinen tyttönen seisoi keskellä pihaa, häntä tanassa ja tuijotti meitä, ilmeisen pelottavia vieraita suoraan silmiin. Anda ja tyttärensä Alina, jotka ovat Pisicalle tuttuja saivat kyllä tyttöä lähestyä ja käsitellä normaalisti, mutta meillä vierailla ei ainakaan ensimmäiseen tuntiin ollut mitään asiaa Pisican lähistölle. Myöhemmin kyllä tämä pieni harmaa tyyppi löytyi hyvinkin läheltä meitä hengailemasta,  ihan vahingossa, mutta lähestymisyritykset pysäytettiin poistumalla paikalta ja kääntymällä uudelleen tuijottamaan ja haukkumaan meille.

Pisica vaikuttaa myös siltä, että kun stressi laskee ja pelot hälvenevät, saattaa tytöstä kuoriutua melkoisen omanarvon tuntoinen tapaus.

Tämän Pisican hyvin mielenkiintoisen käytöksen vuoksi toivoisimmekin, että Pisican tuleva koti sijaitsisi rauhallisella alueella, jotta stressitasot pääsisivät laskemaan. Pisicaa ei luovuteta lapsiperheeseen, eikä perheessä mielellään saisi olla edes toista koiraa. Pisicalla ei tosin ollut laumassa mitään kahakkaa kenenkään kanssa, mutta riskien minimoimiseksi voisi olla hyvä, että Pisica päätyisi ainoaksi koiraksi. Kissojen kanssa Pisica on testattu, eikä niiden kanssa esiintynyt ongelmia. Pisican kodilla tulisi olla myös runsaasti koirakokemusta entuudestaan, sekä aikaa, resursseja ja tahtoa paneutua Pisican pelkoihin ja arkuuteen niiden vaatimalla tavalla.

Päivitetty 25.09.2012

Lisätty kuvia 25.09.2012

Ikä päivitetty 08.10.2012

Kulkureiden Sallan kertomaa Pisicasta Romanian matkalta lokakuussa:

Tapasimme Pisican lokakuun lopun matkallamme ja tyttö ei ole juuri edellisestä päivityksestä muuttunut. Pisica viihtyy vieraidenkin ihmisten läheisyydessä tarkkailtuaan ensin aikansa sivummalta, mutta ihan lähikontaktia se ei itsenäisesti hae. Tuttujen ihmisten, Andan ja Alinan kanssa Pisica on varsin tuttavallinen sylikoira.

Päivitetty ja lisätty kuvia 04.11.2012

Pisica on varattu Ranskaan.

Päivitetty 21.11.2012

Pisica sai oman kodin Ranskasta paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Päivitetty 29.11.2012

Kuvat saa klikkaamalla isommiksi

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.