Päivitetty 14.02.2015

Kodin saanut koira : PITICU A, nykyinen Filip


Piticu 2PITICU A

* n. 5 v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

24.1.2015

Romaniassa koirien hylkääminen on valitettavan tavallista. Näin kävi myös Piticulle. Eräänä päivänä sen tullessa omistajansa kanssa Onevet-klinikalle madotukseen, omistaja päättikin jättää sen Onevetin hoitolaan. Syynä oli madotuksen hinta; 2,5 euroa.

Tämä sympaattinen noin 5-vuotias poika odottelee nyt Onevetissä sitä loppuelämänsä kotia. Sellaista kotia, jossa sitä ei hylättäisi enää koskaan. Onevetissa asuu myös useita muita koiria ja Piticu tulee niiden kanssa hyvin toimeen. Se on sosiaalinen ja leikkisä, eikä se varmasti panisi pahakseen, jos tulevassa kodissa olisi kiva koirakaveri odottamassa. Piticua voisi ajatella myös lapsiperheeseen sen seurallisen luonteen takia.

Piticu on pieni koira, mutta muistathan että pienikin koira tarvitsee aktiviteetteja ja liikuntaa siinä missä isommatkin. Tälle energiselle ja touhukkaalle pojalle kaikenlainen puuhaaminen perheen kanssa yhdessä ja miksei vaikka jokin harrastuskin, olisi takuulla mieluista. Tärkeintä olisi kuitenkin löytää se lempeä ja turvallinen koti, johon voisi kiinnittyä rauhassa ja olla osa perhettä.

Vaikka Piticulla on ollut koti, varauduthan kuitenkin siihen, että uusiin asioihin ja uuteen ympäristöön tottuminen vie aikansa eivätkä sisäsiisteys ja hihnakävely ole heti täydellisesti hallussa. Kärsivällinen opastus palkitsee varmasti uuden omistajan ja Piticusta saa mainion kaverin monenlaiseen menoon.

Piticu painaa noin 6 kg ja sen säkäkorkeus on 30-35 cm.

7.2.2015
Piticu on tänään varattu omaan rakastavaan kotiinsa Suomessa.

13.2.2015
Piticu saapui tänään omaan kotiinsa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Piticu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piticu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Varaajana toimi Rosanna.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.