Kodin saanut koira: TORTY (nyk. Toivo)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

2013-10-01-Torty-prof
TORTY (nyk. Toivo)

* n. 5-vuotias

* uros

* kastroitu

* lähtöisin Romaniasta

 

 

 

6.6.2014

Kun Kulkurien aktiivit vierailivat eläinsuojelija Roxana Deissiman ylläpitämällä koiratarhalla Romaniassa lokakuussa 2013, he tapasivat hyvin erityisen koiran. Kahden muun koiran kanssa samaa häkkiä asuttanut pieni Torty oli äärimmäisen ihmisrakas ja nautti jokikisestä hellittelyhetkestä, joka hänelle suotiin. Tuolloin noin viisivuotias uros oli löytynyt vaeltamasta kadulta syksyllä 2013, raahaten toista etujalkaansa. Eläinlääkärin todettua jalan hermojen vaurioituneen vakavasti, se oli pakko amputoida.

Koska Tortyn hellyttävän sympaattinen persoona kosketti syvästi, emmekä nähneet koiran kolmijalkaisuutta millään tapaa esteenä sen adoptoinnille, päädyimme etsimään sille kotia Suomesta. Niin ihmisystävällisen koiran paikka oli aivan muualla kuin metsänlaidassa sijaitsevan yksinäisen koiratarhan asukkina. Ja sopiva koti löytyikin pian.

Suomeen matkaamista hidasti kuitenkin testeissä löytynyt sydänmatopositiivisuus, minkä vuoksi Torty joutui odottamaan pitkän hoitojakson ajan tervehtymistään, ennen kuin se pääsi vihdoin matkustamaan Suomeen 5.6.2014.

11.02.2015

Torty sai nimekseen Toivo. Suomeen kotiutuminen ei käynyt ihan heittämällä, vaan se on vaatinut paljon sopeutumista koko perheeltä. Toivo osaa olla dramaattinen kaveri, mutta omistaja on päättänyt, että kaikesta selvitään. ”Onneksi jokainen päivä on edellistä parempi”, omistaja kertoo ja jatkaa: “Toivon silmistä aivan loistaa kiitollisuus. Toivo rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä. Se katse saa minut liikuttumaan joka ikinen päivä kun ajattelen koiruuden kokemuksia menneisyydestä. Mutta nyt Toivo-Tripodilla on rakastava ikioma koti.”

Toivomme Toivolle & perheelle tsemppiä ja onnentäyttämiä, palkitsevia hetkiä yhteisellä taipaleella!

Toivon varaajana toimi Taija Jolanki.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: