Päivitetty 11.02.2015

Kodin saanut koira: TORTY (nyk. Toivo)


2013-10-01-Torty-prof
TORTY (nyk. Toivo)

* n. 5-vuotias

* uros

* kastroitu

* lähtöisin Romaniasta

 

 

 

6.6.2014

Kun Kulkurien aktiivit vierailivat eläinsuojelija Roxana Deissiman ylläpitämällä koiratarhalla Romaniassa lokakuussa 2013, he tapasivat hyvin erityisen koiran. Kahden muun koiran kanssa samaa häkkiä asuttanut pieni Torty oli äärimmäisen ihmisrakas ja nautti jokikisestä hellittelyhetkestä, joka hänelle suotiin. Tuolloin noin viisivuotias uros oli löytynyt vaeltamasta kadulta syksyllä 2013, raahaten toista etujalkaansa. Eläinlääkärin todettua jalan hermojen vaurioituneen vakavasti, se oli pakko amputoida.

Koska Tortyn hellyttävän sympaattinen persoona kosketti syvästi, emmekä nähneet koiran kolmijalkaisuutta millään tapaa esteenä sen adoptoinnille, päädyimme etsimään sille kotia Suomesta. Niin ihmisystävällisen koiran paikka oli aivan muualla kuin metsänlaidassa sijaitsevan yksinäisen koiratarhan asukkina. Ja sopiva koti löytyikin pian.

Suomeen matkaamista hidasti kuitenkin testeissä löytynyt sydänmatopositiivisuus, minkä vuoksi Torty joutui odottamaan pitkän hoitojakson ajan tervehtymistään, ennen kuin se pääsi vihdoin matkustamaan Suomeen 5.6.2014.

11.02.2015

Torty sai nimekseen Toivo. Suomeen kotiutuminen ei käynyt ihan heittämällä, vaan se on vaatinut paljon sopeutumista koko perheeltä. Toivo osaa olla dramaattinen kaveri, mutta omistaja on päättänyt, että kaikesta selvitään. ”Onneksi jokainen päivä on edellistä parempi”, omistaja kertoo ja jatkaa: “Toivon silmistä aivan loistaa kiitollisuus. Toivo rakastaa rapsutuksia ja läheisyyttä. Se katse saa minut liikuttumaan joka ikinen päivä kun ajattelen koiruuden kokemuksia menneisyydestä. Mutta nyt Toivo-Tripodilla on rakastava ikioma koti.”

Toivomme Toivolle & perheelle tsemppiä ja onnentäyttämiä, palkitsevia hetkiä yhteisellä taipaleella!

Toivon varaajana toimi Taija Jolanki.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.