Päivitetty 10.02.2015

Kodin saanut koira: TINTIN


TinTin 11/2014

TinTin 11/2014

 

TINTIN

* n. 1,5-2-vuotias

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

13.12.2014
Romanian tulevan talven ensimmäinen lumisade. Kerralla maahan sataa useita senttejä lunta ja on kylmä. Tuuleekin kovasti. Kaduilla asuvat koirat etsivät huolissaan suojaa, kaikille sitä ei riitä. Romanialainen eläinsuojelija Lavinia Ion hoitaa päivittäisiä askareitaan kunnes huomaa bagel-kaupan edessä lumessa olevan huivin. Lavinia ei kiinnitä ensin huomiota huiviin, mutta pian huomaa ettei se ole mikä tahansa huivi. Sen sisällä lumelta suojassa on pieni koira.

Koiralla ei ole pantaa eikä kukaan näytä olevan sitä etsimässä. Lavinialla ei ole vaihtoehtoja; hän nostaa pienen koiran syliinsä ja kantaa sen koko matkan kotiinsa. Edes metrossa matkustaminen ei pientä koiraa hetkauta, se nauttii ihmisen lämmöstä ja läheisyydestä.

Lavinialla on paljon eläimiä kerrostaloasunnossaan: koiria, kissoja ja yliopistoista pelastettuja koehiiriä. Siksi uuden koiran tuominen on aina pieni haaste, kun koiran pitäisi tulla toimeen ainakin kissojen ja koirien kanssa. Tälläkin kertaa Laviniaa jännitti paljon, koska hänellä ei ole pienelle koiralle muuta paikkaa eikä sitä voinut kadullekaan jättää, siellä on aivan liian vaarallista noin pienelle eläimelle. Kuin ihmeen kaupalla koira tulee kaikkien kanssa oikein hyvin toimeen ja Lavinia on huojentunut. Enää puuttuu se oma koti.

Pieni koira saa nimen, TinTin, ja sen paras kaveri on tällä hetkellä Lavinian oma, TinTiniä huomattavasti suurempi seniorikoira Ross. TinTin seuraa Rossia ja tekee kaiken tämän kanssa: ne nukkuvat, syövät, juovat ja leikkivät yhdessä. Jos joku ryppyilee Rossille, TinTin puolustaa sitä.

TinTin on kooltaan pikkuruinen, vain noin 5,1 kg ja on vain noin 24 cm korkea (n. 35cm pitkä). TinTin on sisäsiisti, mutta merkkailee sisälle pari päivää mikäli taloon tulee uusi koira. Tämä voi johtua siitä, ettei TinTiniä ole vielä kastroitu, mutta kastrointi ei automaattisesti poista “ongelmaa”. Ulkona TinTin on Lavinian mukaan hyperaktiivinen ja kaipaakin sekä fyysistä että psyykkistä tekemistä päivittäin ollakseen onnellinen, kuten mikä tahansa nuori koira. Remmissä TinTin on tottunut kulkemaan.

13.1.2015
TinTin lentää Suomeen 24.1. Olisi mukavaa jos TinTin pääsisi lentämään suoraan omaan kotiinsa, joten jos sinulla olisi tarjota energiselle pikkukoiralle se oma koti, ole rohkeasti yhteydessä!

24.1.2015
TinTin saapui kotihoitoon Suomeen.

8.2.2015
TinTin varattiin tänään omaan ihanaan kotiin.

10.2.2015
Ihana TinTin matkusti kotiin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Koiran kuvaus on kirjoitettu sen tämänhetkisessä olinpaikassa tehtyjen havaintojen perusteella. Ympäristön muutos voi vaikuttaa koiraan suurestikin.

TinTin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi TinTin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Varaajana toimi Stina.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.