Kodin saanut koira: PHIL (nyk. Pantti)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Phil. Tammikuu 2015.

Phil. Tammikuu 2015

PHIL

* Arvioitu syntymäaika 15.11.2014

* Uros

* Romaniassa

 

 

 

 

16.1.15
Romaniassa on paljon paitsi kodittomia koiria, myös ihmisiä. Romanian talvi on usein viimainen, kylmä ja runsasluminen, mikä on omiaan koitumaan monen kulkukoiran kohtaloksi. Kun Philin, sen veljen Ralphin ja kodittoman miehen tiet kohtasivat, oli kohdannut kolme hyväsydämistä sielua. Mies otti jäätymässä olevat pennut hoiviinsa ja kiikutti ne Luiza Mandrun ovelle. Luiza Mandru on romanialainen eläinsuojelija, joka tekee raskasta ja loputonta työtä kulkukoirien hyväksi. Luiza katsoi pentuja ja tiesi, ettei voinut evätä suojaa niiltä. Niin pennut päätyivät Luizan hoiviin. Koditon mies jatkoi matkaansa. Toivomme, että tämä hyväsydäminen mies on myös löytänyt jonkun, joka on tarjonnut tälle lämpöä ja suojaa.

Pennut pääsivät lämpimään, ne saivat juotavakseen ja syötäväkseen. Ne pääsivät myös pesulle ja kun ne olivat saaneet perustarpeensa tyydytetyiksi, niillä oli mahdollisuus alkaa huolettomammin tutkailla ympäröivää maailmaa. Ralph ja Phil suhtaututuvat normaalin pennun lailla kaikkeen uuteen rohkeasti ja uteliaasti, niillä on päivän mittaan paljon touhotettavaa ja puuhattavaa. Pentujen häärämiistä katsellessa unohtuvat ihmistenkin pienet murheet.

Ralph ja Phil tulevat toimeen sekä kissojen että muiden koirien kanssa. Innostuessaan niiltä saattaa päästä haukkuääni, mutta erityisen haukkuherkkiä ne eivät tunnu olevan. Molemmilla on upea maski naamallaan.

Isoina pojista odotetaan keskikokoisia, noin 15- 20- kiloisiksi. Ne ovat valmiita matkustamaan omiin koteihinsa noin kuukauden päästä helmikuussa.

22.1.2015
Phil on tänään varattu omaan kotiin Suomeen!

13.2.2015
Perjantai ja 13. ei aina olekaan epäonnenpäivä. Tänään Phil saapui omaan loppuelämän kotiin. Onnea Phil ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Phil tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25% osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia/kastrointia.

Phil saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Phil on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Philin varausasioissa oli apuna Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: