Päivitetty 25.04.2016

Kodin saanut koira: PLATHOS(nykyisin Hemmo)


Plathos00PLATHOS

* arvioitu syntymävuosi 2014

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

05.11.2015
Herttainen ja kiltti Plathos löydettiin noin neljä viikkoa sitten, Alina Murgulle kerrotun tiedon perusteella, Frumusanin kylän läheltä ja löydettäessä pikkuisen turkki oli todella pahasti huopaantunut. Alina leikkasi ja siisti Plathosin turkkia kaksi päivää ja kaiken sen mudan ja lian alta paljastuikin erittäin komea pikku herra. Poika odottaa tällä hetkellä omaa kotiaan Sintestin tarhalla.

Plathos on olemukseltaan todella lempeä ja ystävällinen, ei siis millään tavalla pomotteleva muita koiria kohtaan. Pikkuisen kanssa samassa häkissä asuu useita pienikokoisia tyttö- ja poikakoiria eli Plathos tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Vieraan ihmisen sylissä poikaa aluksi hieman jännittää, mutta pienen ajan kuluttua Plathos rentoutuu ja nauttii olostaan. Vieraisiin ihmisiin tämä pieni suloisuus oppii luottamaan hyvinkin nopeasti ja tulee itse tekemään tuttavuutta.

Alinan sanoja lainaten Plathos on erittäin hiljainen ja rakastettava. Plathos painaa arvion mukaan noin 10 kg ja säkäkorkeutta tällä ihastuttavalla herralla on noin 35 cm.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Plathos saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Plathos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

11.11.2015
Ihana Plathos on varattu tänään omaan kotiin Suomeen <3

14.12.2015
Hurmaava Plathos saapui Suomeen ikiomaan kotiinsa 12.12.

25.04.2016
Plathos on ollut nyt omassa kodissaan noin neljä kuukautta ja iloksemme saimme oikein piristäviä kuulumisia tästä pikku hurmurista:

Hemmo saapui vihdoin omaan kotiin 12.122015. Kotimatka jännitti kovasti pientä poikaa! Pelottava matka takana, outoja ihmisiä tavattu ja nähty, hälinää ja vielä autollakin piti matkustaa! Alkumatkasta tarkkailtiin tiiviisti auton ikkunasta ohi kiitäviä maisemia uuden mamman sylistä. Matkan puolivälissä tapahtui jotain. Pikkunen asettui syliin mukavasti ja rauhottui nukkumaan (JES!).

Kotiin kun tultiin, niin olohuoneessa isännän kanssa isuskeltiin ja annettiin Hemmon tutkia paikkoja rauhassa. Välillä vaeltelunsa lomassa Hemmo pistäytyi tarkastamassa, että olimme vielä paikalla. Hetken päästä tuli hiljaista ja ihmeteltiin mitä poitsu nyt oli löytänyt : ). Ja omaan petiin oli löytänyt ja nukkumaan mennyt. Pitkä matka oli vaatinut veronsa. Varmaankin ollut edes joskus kotikoirana, niin tyynesti suhtautui täysin vieraaseen paikkaan. Illalla ruokakin kelpasi hyvin : ) Tai ajatteli, että sitä tikulla silmään joka menneitä muistelee.

Tästä pikkuhiljaa opeteltiin elämää koiran elämää. Lenkkeilyä, säännöllistä ruokailua ja leikkimistäkin. Hemmo tosin ei ole edelleenkään oppinut leikkimään. Kaikki mahdolliset lelut on piilotettu omaan petiin ja niitä EI siirretä : ). Mutta onhan elämässä muutakin kun leikkiminen!

Ruoka on maistunut hyvin, hmmm vähän liiankin hyvin, Hemmo on päässyt vähän lihomaan lenkkeilystä huolimatta : /. Ruoan määrää olen hieman tarkastanut vähemmäksi.

Hemmo on jo alusta lähtien ottanut hyvin kontaktia lenkillä ja sisätiloissa. Ruoan kanssa istuminen sujuu jo mallikkaasti. Namien kanssa vauhti on vaan niin mahdotonta, että ei meinaa keskittyä ollenkaan. Hemmosta kyllä huomaa, että potenttiaalia on vaikka mihin! Todella viisas, sanoisinko, että välillä pelottavan fiksu! : ). Voisin kuvitella vaikkapa tottis ja jälkikin voisi olla se Hemmon juttu.

No niin asiaan taas : ). Toisella viikolla lenkillä ollessani ajattelin, että nyt kokeillaan miten vapaana kulkeminen onnistuu… Taaskin NO PROBLEM! Siitä lähtien Hempula on saanut olla vapaana päivälenkillä. Aamu ja iltalenkillä viisaampaa on pitää kiinni, koska kaikki liikkuva kiinnostaa ja perään lähdetään josko saataisiin uusi kaveri.

Lenkillä luoksetulo on, niin kun kaikessa tekemisessä Hemmolla vauhdikasta : ). Vauhdilla tullaan ja vauhdilla taas mennään : D.

Turkkia ollaan ahkerasti harjailtu. Tuntuu menevän takkuun aika nopeasti, niin hienoa karvaa kun on. Kynsien leikkuu onkin sitte toinen juttu. Takajalat on Hemmosta ok mutta mutta etujalat ehdoton NO NO! Makupalojen kanssa onnistuu jotenkuten. Sama on tassukarvojen siistimisen ja etujalkojen harjauksen kanssa. Pikkuhiljaa makupalojen kanssa totutellaan. Mitäköhän on mahtanutkaan käydä etutassujen kanssa edellisessä elämässä.

Iltaisin sohvalla nuohotaan edessä ja takana ja päällä ja minne ikinä pääseekään : ). Yleensä minun ja isännän välissä. Hemmon on minä, minä, minä ja sitte onkin taas mun vuoro : D. Isännällä oli alun perin ehdoton vaatimus: KOIRA EI TULE SÄNKYYN! Arvatkaa miten kävi? ; ) Ja nyt sänky on hyvä paikka! Onneksi kumminkin oma peti on suurimman osan yötä se paras paikka.

Etutassujen käytössä Hemmo on myös mestari. Niitä heilutellaan vinhasti takajaloilla istuen ja niillä muksitaan ja läpsitään. Saattaapi tulla mammalle ja papalle molemmille poskille litsareita jos ollaa liian hitaita. Varsinainen nyrkkeilijä! : D

Yhteenvetona täytyy todeta, että ei olis voinut parempaa koiraa tulla! Molemmat, minä ja isäntä ollaan niin rakastuttu tähän pieneen ja lempeään ikiliikkujaan! Kiitos täältäkin teille Kulkureitten väki, jotka jaksatte tehdä hyvää näitten rakkaitten puolesta!

Suuri kiitos Hemmon perheelle terveisistä! <3

Plathosin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.