Päivitetty 11.07.2017

Kodin saanut koira: POIKA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

15.5.2017
Voi hyvänen aika, minkä ihanan Pojan aktiivimme löysivätkään toukokuisella matkallaan ankealta Rosiorin kunnalliselta tarhalta lyhyen ketjun päästä odottamasta! Siitä, kuinka kauan Poika on ketjun päässä elämäänsä elänyt ja mitä sitä ennen on tapahtunut, ei ole minkäänlaista tietoa. Kohtaamisen hetkessä Poika on vahvasti läsnä ja täynnä elämää. Se ei jännitä mitään vähäähääkään, vaan pyörii kuin väkkärä. Se on ihmisen läheisyydestä niin iloinen, että paikallaan pysyminen on mahdotonta pieniä hetkiä lukuunottamatta.  Poika kiipeää kameran räpsymisestä huolimatta muitta mutkitta syliin ja viihtyy siinä kuin olisi aina ollut. Poika on selvästi sylipoika. Syliin päästessään se on onnellisen oloinen ja olisi siinä mielellään. Vaikka Poika sulattaa aktiivimme sydämen, tällä ei ole tarjota sille syliä kuin pieneksi ohikiitäväksi hetkeksi. Poika pääsi kuitenkin adoptio-ohjelmaan odottamaan sitä ikiomaa syliä ja ihmistä, josta sen ei enää tarvitsisi luopua.

Rosiorin kunnallinen tarha sijaitsee pienessä Rosiori de Veden kaupungissa Romaniassa. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat jatkuvasti lisää koiria. Osa koirista, kuten Poika, elää ulkona erilliskopeissa ketjun päässä. Eläinsuojelija Cornelia Stan pyrkii parhaansa mukaan huolehtimaan tarhan useasta sadasta koirasta ja tekemään niiden elämästä vähän siedettävämpää.

Poika on kooltaan noin 40 cm korkea ja painaa noin 12 kg

18.6.2017
Tästä päivästä tuli Pojan onnen päivä, sillä se varattiin juuri omaan kotiin.

11.7.2017
Hurmaava Poika karisti tänään Romanian pölyt tassuistaan ja saapui kotiin. Onnea Poika, uudelta nimeltä Milo, ja perhe!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaimmillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Poika saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Poika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Pojan yhteyshenkilö on Paula Tähtinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.