Päivitetty 22.08.2017

Kodin saanut koira: MALIK nyk. ONNI (Teollisuusalue-pentue)


Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

11.12.2016
Romaniassa hylätään koiria milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, kaduille, minne tahansa.

Emme tiedä, mihin tämä nelikko äitineen oli alunperin hylätty, mutta jossain välissä he olivat päätyneet eräälle teollisuusalueelle Bukarestin laidalle. Teollisuusalueen työntekijät olivat pitäneet heistä jonkinlaista huolta, mutta paikka ei kuitenkaan ollut koirille turvallinen. Teollisuusalue sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn autotien vieressä, minne on monen hylätyn koiran elämä päättynyt.

Onneksi pentueen oli nähnyt myöskin Carmen Mandescun tuttava, eräs paikallinen eläintenystävä  joka otti  heti yhteyttä Carmeniin.
Niinpä pieni koiraperhe pelastui, sen muuttaessa Kulkurien yhteistyökumppanin Carmenin luokse Glinan tarhalle.

Carmenin uudesta yhdistyksestä Carpesta tuli toukokuusta 2016 lähtien Kulkurien toinen pääyhteistyökumppani Asociatia Suflete Dragin rinnalle samalla, kun Asociatia A Doua Sansan yhteistyökumppanuus Carmenin lähdön myötä päättyy.

Malik on pentueen ainoa uros. Kaikki pennut, Malik ja sen 3 siskoa  Mahera, Maya ja Miska ovat perusreippaita, uteliaita ja iloisia pentuja. Ne eivät ujostele häkissä vierailevia ihmisiä vaan tulevat tervehtimään ja pyörimään tohkeissaan ympärille.

Viiden kuukauden ikään päässeet sisarukset ottavat ajoittain toisistaan hiukan mittaa, sillä häkissä on pienet tilat vilkkaille koirille. Vaikka välejä selvitelläänkin keskenään, rauhoittuu tilanne hyvinkin nopeasti kaikkien osalta. Pennuissa on siis jonkinverran luonnetta pitäessään omaa tilaa yllä, komentamalla sisaruksiaan väistymään.
Malik tarvitsee kodin jolla on riittävästi aikaa ja motivaatiota opastaa nuorta koiraa, sen matkalla kotikoiraksi. Malik on ihmisrakas energinen poika, joka haluaa tekemistä ja puuhaa. Ns. sohvaperunaksi siitä ei ole.

Heidän oletetaan jäävän aikuisina pieniksi keskikokoisiksi koiriksi, mahdollisesti noin 10 kg:n painoisiksi. Vaikka kaikki ovat tällä hetkellä saman kokoisia, Malik uroksena voinee saada kokoa lisää hiukan enemmän kuin siskonsa.

Malik on tällähetkellä noin 40cm korkea ja painaa 7-8kg.

20.3.2017
Kevät saapuu Romaniaankin, tuoden valitettavasti mukanaan uusia kodittomia koiria, niin pentuja kuin aikuisiakin.
Nuori herra Malik on onneksi ollut turvassa tarhalla jo hyvän aikaa, mutta olisi enemmän kuin valmis matkaamaan omaan kotiinsa, antaen samalla tilaa ja mahdollisuuden jollekkin toiselle koiralle.
Aktiivimme tapasi Malikin ja siskonsa Maheran maaliskuun alussa. Malik on edelleen hyvin aktiivinen touhottaja, saattaa jopa hieman purkaa jännitystään juurikin tällä touhottamisellaan. Mutta osaa rauhoittua myös rapsuteltavaksi, kunhan ensin kerkeää pysähtymään ja ymmärtämään, että nyt saisi niitä kaipaamiaan rapsutuksia ja halauksia. Tämä ihmis-ystävällinen ja paljon tekemistä tarvitseva kiltti koira etsii siis edelleen aktiivista omaa kotiaan.
Malikin toiset siskot Maya ja Miska ovat matkanneet muutama viikko sitten omiin koteihinsa Suomeen, nyt olisi  Malikin vuoro, päästä jo pois ahtaasta häkistään synnyin maastaan.

Uusia kuvia lisätty maaliskuulta.

17.5.2017
Aktiivimme tapasivat Malikin jälleen toukokuussa. N. 10 kg:a silkkaa rakkautta ja energiaa. Malikin kaikki 3 siskoa ovat Suomessa jo omissa kodeissaan, joten olisiko pian Malikin vuoro myös ?
Se haluaisi seuraa ja aktiviteettejä, se haluaisi oman ihmisen, joka opastaisi kotikoiran elämään. Vastineeksi tästä, se toisi valtavan paljon hyvää enrgiaa tullessaan ja näyttäisi millainen oikein onkaan todellinen ihmisen paras ystävä.
Misä olisi koti, joka haluaisi hiukan lisäsäpinää kotiinsa ?

Toukokuulta video energiasta ja muutama kuva lisätty.

9.6.2017
Niin neljäs ja viimeinen Teollisuusalue junnuista on saanut oman kodin Suomesta.
Malik saa tänään aloittaa lähtölaskennan pois synnyinmaastaan.

11.7.2017
Malik on Suomessa. Sen kolme siskoa tulivat jo aikoja sitten ja nyt oli veljen vuoro.
Se viettää muutaman päivän hoitopaikassa, ennen kuin tapaa ikioman uuden perheensä.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Malik saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Malik on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Mikäli Malik tulee Suomeen kastroimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu kastroimaan  koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastraatio kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Malikin yhteyshenkilö toimii: Marika Stillman

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.