Päivitetty 06.05.2017

Kodin saanut koira: MAHERA (Teollisuusalue-pentue)


Syntymäaika: 8/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

11.12.2016
Romaniassa hylätään koiria milloin mistäkin syystä. Niitä hylätään metsiin, pelloille, kaduille, minne tahansa.

Emme tiedä, mihin tämä nelikko äitineen oli alunperin hylätty, mutta jossain välissä he olivat päätyneet eräälle teollisuusalueelle Bukarestin laidalle. Teollisuusalueen työntekijät olivat pitäneet heistä jonkinlaista huolta, mutta paikka ei kuitenkaan ollut koirille turvallinen. Teollisuusalue sijaitsee vilkkaasti liikennöidyn autotien vieressä, minne on monen hylätyn koiran elämä päättynyt.
Koiraperheen onneksi Carmen Mandescun tuttava, eräs paikallinen eläintenystävä otti heti yhteyttä Carmeniin,  nähtyään nelikon äiteineen teollisuusalueella.

Niinpä pieni koiraperhe pelastui, sen muuttaessa Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mancescun luokse Glinan tarhalle.

Carmenin uudesta yhdistyksestä Carpesta tuli toukokuusta 2016 lähtien Kulkurien toinen pääyhteistyökumppani Asociatia Suflete Dragin rinnalle samalla, kun Asociatia A Doua Sansan yhteistyökumppanuus Carmenin lähdön myötä päättyy.

Kaikki neljä pentua Mahera, Maya, Miska ja Malik ovat perusreippaita, uteliaita ja iloisia pentuja. Ne eivät ujostele häkissä vierailevia ihmisiä vaan tulevat tervehtimään ja pyörimään tohkeissaan ympärille.

Viiden kuukauden ikään päässeet sisarukset ottavat ajoittain toisistaan hiukan mittaa, sillä häkissä on pienet tilat vilkkaille koirille. Vaikka välejä selvitelläänkin keskenään, rauhoittuu tilanne hyvinkin nopeasti kaikkien osalta. Pennuissa on siis jonkinverran luonnetta pitäessään omaa tilaa yllä, komentamalla sisaruksiaan väistymään.
Mahera on energinen tyttö, niin kuin nuoren koiran kuuluukin olla. Mahera tarvitsee aktiivisen kodin, jolla on tarjota paljon aikaa ja tekemistä.
Tästä ihmisiä rakastavasta tytöstä saa mitä parhaimman ystävän kärsivällisyydellä, reilulla johdonmukaisella opastuksella.

Mahera on tällähetkellä noin 40cm korkea ja painaa 7-8kg.
Heidän oletetaan jäävän aikuisina pieniksi keskikokoisiksi koiriksi, mahdollisesti noin 10 kg:n painoisiksi.

20.3.2017
Kevät saapuu Romaniaankin, tuoden valitettavasti mukanaan uusia kodittomia koiria, niin pentuja kuin aikuisiakin.
Nuori Mahera on onneksi ollut turvassa tarhalla jo hyvän aikaa, mutta olisi enemmän kuin valmis matkaamaan omaan kotiinsa, antaen samalla tilaa ja mahdollisuuden jollekkin toiselle koiralle.
Aktiivimme tapasi Maheran ja veljensä Malikin maaliskuun alussa. Mahera on edelleen hyvin aktiivinen ikiliikkuja mutta osaa rauhoittua rapsuteltavaksi. Huomion kipeä, ihmis-ystävällinen ja paljon tekemistä tarvitseva kiltti Mahera etsii siis edelleen aktiivista omaa kotiaan. Maheran siskot Maya ja Miska ovat matkanneet muutama viikko sitten omiin koteihinsa Suomeen, nyt olisi  Maheran vuoro, päästä jo pois ahtaasta häkistään synnyin maastaan.

Uusia kuvia maaliskuulta lisätty.

26.4.2017
Nyt kävi Maheralla tuuri. Vaikka se ei vielä ole sitä omaa kotiaan löytänyt, se saa silti pian karistaa Romanian pölyt jaloistaan. Mahera lentää Suomeen kotihoitoon 4.5.2017.
Se pääsee vihdoin kokemaan, miltä tuntuu elää kodissa, ilman häkkiä, ilman yksinäisyyttä, ilman kylmää, kuumaa tai nälkää. Se tuleee ensin näin kotihoitoon opettelemaan kotikoiran elämää, mutta toivottavasti se saa pian jatkaa sitä elämää omassa kodissaan.
Reippaan mielensä ja energiansa se on onnistunut säilyttämään, huolimatta häkkielämästä. Nyt olisi hyvä hetki sen  löytää oma ihminen joka reippailisi sen kanssa, kutsuen sitä parhaaksi ystäväkseen.

29.4.2017
Ja sehän löysi 🙂 Mahera pääsee sittenkin muuttamaan suoraan omaan kotiin. Sen kohdalla lukee nyt varattu.

4.5.2017
Mahera on lentänyt kotiin sekä suoraan oman ihmisensä sydämeen.

___________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mahera saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Mahera on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Mikäli Mahera tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Maheran yhteyshenkilö toimii: Marika Stillman

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.