Päivitetty 08.05.2017

Kodin saanut koira: LOTTAN


Syntymäaika: 09-10/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan pian

 

03.04.2017

Eräs nainen oli soittanut yhteistyökumppanimmelle Adinalle, että pellolle on jätetty kolme pientä koiraa. Kun Adina pääsi paikalle aikuinen uros koira oli tullut heti onnellisena vastaan. Kun sille oli annettu ruokaa, se oli yhtäkkiä alkanut kuljettaa ruokaa mukanaan ja kun sitä seurattiin löytyi myös nämä kaksi pentua Lottan ja Nooran, joille aikuinen oli ruokia kantanut. Kaikki kolme pääsivät Adinan toimesta Onevetin tiloihin turvaan.

Molemmat  siskokset ovat aika ujoja. Selvästi sosiaalistaminen on jäänyt väliin ja uudet asiat ja tilanteet pelottavat aika paljon.  Antoivat todella nätisti jännityksestä huolimatta käsitellä, nostella itseään ja osasivat nätisti pysyä sylissä. Hakevat toisistaan ja “isäkoirasta” turvaa ja isäkoira kävikin aina välillä ihan kuin rohkaisemassa palleroita että kaikki on hyvin. Lottan ja Nooran tarvitsisivat rauhalliset ja ymmärtäväiset kodit, joissa saavat rauhassa reipastua. Neitien ujouden takia heitä ei suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Ikää neideillä on nyt noin 6-7 kuukautta.

Lottanilla on ollut toisessa silmässä haava, jonka takia silmä näyttää vähän sumealta joissakin kuvissa. Silmä on parantunut kuvien ottamisesta vielä lisää ja Lottan näkee silmällä aivan normaalisti.

Lottan tulee aikuisena olemaan noin 35 senttiä korkea pieni pötkylä ja painon arvioidaan jäävän noin kymmenen kilon kieppeille.

8.4.2017
Iloisia uutisia, Lottan ja Nooran pääsevät pian jatkamaan elämää omassa kodissa, molemmat tytöt ovat varattuja. Pienten tyttöjen yhteinen taival jatkuu myös Suomessa sillä tytöt varattiin samaan kotiin.

29.04.2017

Lottan saapui omaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lottan saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lottan on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lottanin yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.